Belföld

Újabb szexuális bűnökkel gyanúsítják a körözött afgán férfit

A szexuális kényszerítés mellett kétrendbeli szeméremsértés miatt is keresik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy kétrendbeli szeméremsértés gyanúja miatt is keresik az afgán Sarhadi Bilal Ahmadot.

A férfi Június 1-jén 22 óra 30 perc körül Budapesten a VII. kerületi Dohány utcában, illetve június 20-án hajnalban a Király utca és a Lövölde tér között szeméremsértő módon viselkedett.

Szexuális kényszerítés miatt a magát 18 évesnek mondó afgán férfit nagy erőkkel keresik, az ügyben külön nyomozócsoport alakult.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság fotót tett közzé a férfiról, kérik, aki Sarhadi Bilal Ahmadot felismeri, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111 zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Mivel felvetődött a gyanúja, hogy a férfi külföldre szökik, a BRFK – a nemzeti elfogatóparancs mellett – kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt. A nyomozók a férfi elfogása és elszámoltatása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik