Belföld

Kis híján krematórium újítja fel az óvodát Cegléden

Bizarr történetet idézett elő a ceglédi önkormányzat. Eldöntötték, hogy felújíttatják az egyik óvodát (Lövész utcai), júliusban ki is írták a közbeszerzést, amelyre az önkormányzat hívott meg öt vállalkozást. Az egyik meghívott cég a temetkezésben, temetkezést kiegészítő szolgáltatásban főtevékenységként utazó Ceglédi Krematórium Kft. – bukkant rá a nem mindennapi esetre a Ceglédi Spotlight nevű portál. A vállalkozás persze építőipari munkákkal is foglalkozik, és jól is megy a biznisz, az elmúlt években 90-100 millió forintos éves árbevétel mellett 40 millió forint körül ingadozott az adózott profit évente.

És nem is sokon múlott, hogy nem ez a temetkezési cég újíthatja fel az óvodát. Az ár volt a döntő szempont, és a legkedvezőbb ajánlat nettó 123 millió forint volt (a Víg és Társa 2000 Kft. adta), a temetkezési cégé volt a második legkedvezőbb ajánlat, 132 millió forinttal.

Cegléden amúgy is történnek furcsa dolgok mostanában. A közétkeztetés egy év alatt a másfélszeresére drágult, forrnak az indulatok a városban emiatt.

Forrnak az indulatok Cegléden a nagyon megdrágult óvodai-iskolai ételek miatt
Az általános iskolások étkezése egy év alatt közel a másfélszeresére drágult. Az önkormányzatot egyszer már megbüntették a furcsán helyzetbe hozott cég miatt.

Aztán cikksorozatunkban számoltunk be arról, hogy a helyi kórházat kiszolgáló betegszállító cégnél kamuszerződések és feketepénzek mozoghattak.

Hangfelvétel van arról, hogy milliós nagyságrendű a feketepénz a ceglédi kórházzal összenőtt cégnél
A cég vezetői beszélnek arról, hogy a papíron önkéntes, valójában zsebbe fizetett munka nélkül le kellene építeniük a betegszállító céget. Ezért nem változtatnak az eddigi rendszeren.

Aztán kiderítettük, hogy a kórház főigazgatója és a betegszállító cég vezetője, utóbbinak pedig a férje (aki a helyi mezőgazdasági és egészségügyi középiskolát vezeti) közös bizniszbe fogott, marhatelepet vásároltak, csak épp a nyilvános számokból nem látszik, miből telhetett erre a közös cégüknek. Miután megkapirgáltuk a bizniszt, ketten kiszálltak a cégből.

A ceglédi kórház kiszolgálójából a nyomok egy marhatelepre vezetnek
A ceglédi kórház főigazgatója és a kórházzal összenőtt cég ügyvezetője újabban közös agrárbizniszben bukkant fel. De nem mondják meg, honnan telt a marhatelepre.

(Kiemelt képünk egy sírásó versenyen készült 2017-ben. Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik