Élet-Stílus
Debrecen, 2014. május 13.
Uzsonna a debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ebédlőjében 2014. május 13-án. Megjelent a szeptember elsejétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát. Tilos lesz a szénsavas, vagy cukrozott üdítő, a magas zsírtartalmú húskészítmény adása. Rögzítették azt is, hogy nem tehetnek az asztalra só- és cukortartót.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrnak az indulatok Cegléden a nagyon megdrágult óvodai-iskolai ételek miatt

24.hu
24.hu

2018. 08. 19. 13:33

Van olyan korosztály, ahol 34 százalékos emelés is várható, egy év alatt másodszor emeli az önkormányzat a gyermekétkeztetés díját – ismerteti bejegyzésében a Ceglédi Spotlight a közétkeztetési tarifák jelentős emeléséről szóló nemrégi önkormányzati döntést.

A 4-6 éves korosztályba tartozó gyermekek teljes napi ellátása a jelenlegi nettó 615,8 forintról 716-ra emelkedik, míg a 15-18 éves korcsoportnak ugyanezért az ellátásért az 1016 Ft helyett már 1170 Ft-ot kell majd fizetnie. A legrosszabbul a 7-14 évesek járnak, esetükben a 745 Ft-os teljes napi ellátás 999 Ft-ra emelkedik, ami 34 százalékos emelést jelent.

Ráadásul egy éven belül másodszor emel árat az önkormányzat, a január 1-én bevezetett díjakat a tavaly novemberi testületi ülésen határozták meg, az 11-18 százalékos emelés volt,

A 4-6 éves korcsoport étkezése így 29l, a 7-14 éveseké 48, a középiskolásoké pedig 35 százalékkal drágult egy év alatt.

Pikáns, hogy az önkormányzatot a közelmúltban 5 millió forintra büntette a Közbeszerzési Döntőbizottság, mert tavaly úgy írták ki a közétkeztetésre vonatkozó pályázatot, hogy abba a versenyt szükségtelenül korlátozó feltételt épített bele az önkormányzat. Az akkori, csupán 1 évre vonatkozó pályázatot az a TS Gastro cég nyerte, aki a mostani, immáron 5 évre vonatkozó megbízást is elnyerte az önkormányzattól. (Most három pályázat érkezett be, ebből kettőt az önkormányzat érvénytelenített.)

A Ceglédi Spotlight Facebook-bejegyzése alatti hozzászólásokból az szűrhető le, hogy többen elégedetlenek nemcsak a megemelt árakkal (van, akinek több mint nettó 1100 forintba kerül a napi, ötszöri étkezést jelentő ellátás), hanem az étel minőségével.

Az önkormányzat azzal indokolja az emelést, hogy a cég magasabb áron szolgáltatja a gyerekétkeztetést, másrészt – és ezt a cég kereskedelmi vezetője is írja a poszthoz fűzött egyik hozzászólásában – az alapanyagok drágultak a közelmúltban.

(Kiemelt képünk illusztráció. Uzsonna a debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ebédlőjében 2014. május 13-án. Megjelent a szeptember elsejétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát. Tilos a szénsavas, vagy cukrozott üdítő, a magas zsírtartalmú húskészítmény adása. Rögzítették azt is, hogy nem tehetnek az asztalra só- és cukortartót. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.