Belföld
Zánka, 2012. augusztus 30.
Balról: Mihalovics Péter, az Új nemzedékek jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és Siklódi Levente, ügyvezető igazgató részt vesz a felújított zánkai Új nemzedék központ átadásán 2012. augusztus 30-án. A főépület felújításának célja az volt, hogy minél jobb körülményeket teremtsenek a magas színvonalú oktatáshoz, és gyakorlati képzésekhez. A munkálatok négy hónapig tartottak.
MTI Fotó: Nagy Lajos

Lázártalanítottak az Új Nemzedék Központban, Nobilis helyére a Fidelitas egyik vezére került

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 06. 29. 16:32

Újabb bástyát veszített el Lázár János. Nobilis Márton néhány éve még tízmilliárdok felett diszponált, mára családjával szinte minden nagyobb projektből kiszorultak.
Korábban a témában:

Már nem Nobilis Márton, a milliárdos vállalkozó Nobilis Kristóf fia a közpénzmilliárdokkal kitömött Új Nemzedék Központ vezetője — értesült a 24.hu. Helyére a Fidelitasból igazoltak ügyvezetőt: dr. Vincze Gézát, aki a Fidesz ifjúsági szervezetének egyik alelnöke, és trafikbotrányban is emlegetett jelenlegi elnök, Böröcz László jobbkeze. Vincze megbízása május 18-ától határozatlan időre szól.

Székesfehérvár, 2017. május 20.
Böröcz László, a Fidelitas elnöke a kormánypárt ifjúsági társszervezetének XIV. tisztújító kongresszusán a székesfehérvári Vörösmarty Színházban 2017. május 20-án.
MTI Fotó: Kovács Attila
Böröcz László, a Fidelitas elnöke a kormánypárt ifjúsági társszervezetének XIV. tisztújító kongresszusán a székesfehérvári Vörösmarty Színházban 2017. májusában
Fotó: Kovács Attila / MTI

Nobilist Lázár János egykori kancelláriaminiszter embereként tartották számon forrásaink szerint. Pethő András újságírót – aki az Origótól Lázár hotelszámláinak megírása nyomán kitört botrány után távozott – idézte a Magyar Narancs, miszerint éppen Nobilis Márton volt az, aki a portállal szerződéses viszonyban álló Prestige Media nevében rendszeresen fogalmazott meg politikai jellegű kéréseket közvetlenül a portál igazgatójának, illetve főszerkesztőjének. Nobilis tanácsadóként dolgozott a Várhegyi Attila volt fideszes államtitkár és felesége, Várhegyiné Fekete Marianna Prestige-nél.

Nobilis szerencsecsillaga Lázáréval párhuzamosan emelkedett: miután az állami reklámpénzek elosztásával foglalkozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) a Miniszterelnökséghez került, Lázár 2014 októberében Nobilist nevezte ki elnöknek. Majd, miután az NKH felügyelete átkerült a Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetirodához nagyhirtelen távozott is posztjáról. Nem ment messzire: az MTVA 100 százalékos tulajdonában lévő Új Média és Teletext Kft. ügyvezetője lett. Itt 2016 októberéig maradt, majd az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgató-helyettese lett.

Budapest, 2013. február 15.
Orbán Viktor miniszterelnök Várhegyi Attilával, az MTVA kommunikációs tanácsadójával és Havasi Bertalan helyettes államtitkárral (b-j) beszélget, mielõtt a miniszterelnök interjút ad élõ adásban a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában, a Magyar Rádió stúdiójában 2013. február 15-én.
MTI Fotó: Kallos Bea
Orbán Viktor miniszterelnök Várhegyi Attilával, az MTVA akkori kommunikációs tanácsadójával és Havasi Bertalan helyettes államtitkárral beszélget, mielõtt a miniszterelnök interjút ad élõ adásban a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában, a Magyar Rádió stúdiójában 2013. februárjában
Fotó: Kallos Bea / MTI
Nobilis Márton. Fotó: portfolio.hu
Élet a közmédia után: milliárdok tartoznak Nobilis Kristóf fia alá
Több mint 17 milliárd forint állami pénz elosztására van ráhatása Nobilis Mártonnak, a milliárdos Nobilis Kristóf fiának.

Nobilis Márton édesapja a milliárdos vállalkozó Nobilis Kristóf, aki a hvg.hu cikke szerint tavaly kiszállt a Schmidt Máriával közös ingatlancégéből, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ből. A lap információi szerint az alapító azért vált meg áron alul a részesedésétől, mert az 56-os kormánybiztos családi cége másokkal összejátszva tavaly már kiszorította a részvényesek jelentős részét, de még csak vizsgálat sem indult a szabálytalan tranzakció miatt. A BIF Nyrt.-t elsőként Spéder Zoltán hagyta ott, az ellene zajló lejáratóhadjárat kellős közepén. Nobilis Kristóf a lapnak úgy fogalmazott: széllel szemben nem lehet pisilni, ezért döntött a papírok értékesítése mellett. Ezzel lett teljes Schmidt Mária és fia, Ungár Péter hatalomátvétele a BIF Nyrt.-ben.

Budapest, 2012. október 16.
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (b), Spéder Zoltán, az FHB Bank igazgatóságának elnöke, a Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt. elnöke (k) és Chikán Attila közgazdász, egyetemi docens (j) beszélgetnek a portfolio.hu által szervezett Budapesti Gazdasági Fórumon a Hilton Budapest Hotelben 2012. október 16-án.
MTI Fotó: Kovács Attila
Spéder Zoltán,
Fotó: Kovács Attila / MTI

Nem ez az egyetlen terület, ahol rosszul alakultak a dolgok a Nobilis család számára: a Lánchíd Palota ügyében az Eximbank új vezetése tett feljelentést, az egyik gyanúsított Nobilis Kristóf volt. Az Exim szerint az előző vezetés a jó erkölcsbe ütköző bérleti szerződést kötött Nobilis érdekeltségével. Tavaly júniusban a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte.

Budapest, 2010. június 17.
A Lánchíd Palota a főváros I. kerületében a Clark Ádám téren.
MTI Fotó: Kovács Attila
Újra kell tárgyalni a Lánchíd Palota szerződéseit a bíróságon
A patinás épületet Nobilis Kristófhoz kötödő cég vette meg 10 millió euróért.

Kérdéseinket elküldtük az Új Nemzedék Központnak és az Emberi Erőforrások Minisztériumának, válaszaikkal bővítjük cikkünet. 

Kiemelt kép: Nagy Lajos / MTI

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.