Belföld

Fidelitas-elnök: Ennél szabadabb, a jogállamiságot tiszteletben tartó kormánya nem volt még Magyarországnak

A Fidelitas itthon messze a legnagyobb és legerősebb politikai ifjúsági szervezet, sőt, jóval több aktivistánk van, mint a legtöbb ellenzéki pártnak. Rengeteg fiatal lép be hozzánk minden évben, s a többségük nemzeti érzelmű, pat­rióta gondolkodású – mondta Böröcz László a Magyar Hírlapnak.

A Fidelitas elnöke szerint a visegrádi országok között még mindig Magyarországon a legalacsonyabb arányú a fia­talok külföldre távozása.

Amennyiben ilyen ütemben fejlődik a gazdaság, sokan át fogják gondolni azt, hogy hazajöjjenek, mert azt látják majd, hogy itthon is lehet boldogulni. Ráadásul biztonságos az élet.

Böröcz úgy gondolja, hogy már most nagyjából egyensúlyban van a Magyarországot elhagyó, valamint a hazajövő fiatalok száma, de „ez még meg is fordulhat, és hosszú távon meg fog szűnni a fiatalok kivándorlása”.

Lehet, hogy vannak olyanok, akik elmennek itthonról azért, mert nem tetszik nekik a politikai környezet. Ez mindenkinek a szíve joga.

A Fidelitas-elnök szerint neoliberális tételmondat, hogy a Fidesz csorbította a jogállamiságot, és diktatúrát épít.

Ez már csak azért is értelmetlen, mert kizárólag demokráciában lehet diktatúrát kiáltani. Amikor az emberek 2006-ban kimentek tüntetni a balliberális kormány ellen, a rendőrök a békés tüntetők közé lőttek. Ehhez képest most nyolc éve mindenki ott tüntet, ahol akar, és azt mond, amit akar. Ennél szabadabb, a jogállamiságot tiszteletben tartó kormánya nemigen volt még Magyarországnak.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik