Belföld

Meghosszabbították a sólyi gyilkos előzetesét

Előzetesben marad F. Ferenc, akit a sólyi nyolcéves kislány, Adrienn a megölésével gyanúsítanak. A 24. hu megtudta, hogy a bíró három hónappal meghosszabbította a 16 éves fiú előzetes letartóztatását.

Mint arról másfél hete elsőként beszámoltunk a Veszprém Megyei Főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíró F. Ferenc előzetes letartóztatását három hónappal, azaz szeptember 21-ig hosszabbítsa meg. Indokként két okot jelöltek meg: az egyik a szökés és elrejtőzés veszélye, a másik pedig a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

F. Ferencnek május 21-én rendelték el a 30 napos előzetes letartóztatását, ezért a bírónak legkésőbb csütörtökig kellett döntenie arról, hogy meghosszabbítja-e az előzetesét. Megkerestük a Veszprémi Törvényszék szóvivőjét hogy döntöttek. Azt a választ kaptuk, hogy a bíró jóváhagyta az ügyészség indítványát, és három hónappal meghosszabbította F. Ferenc előzetesét.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kislány eltűnését az édesapja jelentette be május 18-án késő este. Elmondása szerint a kislány a ház előtt rollerezett a barátnőivel, amikor elment fürödni. Amikor észrevette, hogy nincs sehol, értesítette a rendőröket, de már csak a holttestét találták meg másnap hajnalban. A gyilkosság gyanúsítottját még aznap éjjel elfogták.

A nyolcéves kislány édesanyja akkor azt mondta, hogy a rendőrségen láttak egy 15 éves fiatalembert, akit bilincsben kísértek, és az asszony fia ráismert a volt osztálytársára. A gyanújuk be is igazolódott. A kamaszt előzetes letartóztatásba helyezték. F. Ferenc ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás.

Az előzetesben lévő fiatalember továbbra is magánzárkában van, és kamerával lesik minden mozdulatát. Összeroppant, ezért pszichológus foglalkozik vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik