Belföld

Három hónappal meghosszabbíthatják a sólyi gyilkos előzetesét

Továbbra is előzetesben marad F. Ferenc, akit a sólyi nyolcéves kislány, Adrienn a megölésével gyanúsítanak. A 24. hu megtudta, hogy a Veszprém Megyei Főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság hosszabbítsa meg a 16 éves fiú előzetes letartóztatását. Úgy tudjuk, hogy az előzetes meghosszabbításáról döntő nyomozási bíró át is vette az erről szóló indítványt pár órával ezelőtt.

Pénteken indítványoztuk, hogy F. Ferenc előzetes letartóztatását három hónappal, azaz szeptember 21-ig hosszabbítsák meg. Két okot jelöltünk meg: az egyik a szökés és elrejtőzés veszélye, a másik pedig a bizonyítás megnehezítésének a veszélye

– nyilatkozta lapunknak Dr. Papp Norbert főügyészségi csoportvezető ügyész, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője.

F. Ferencnek május 21-én rendelték el a 30 napos előzetes letartóztatását. Azaz a nyomozási bírónak legkésőbb jövő hét közepéig kell döntenie arról, hogy meghosszabbítja-e az előzetesét. Mivel minősített emberölésről van szó, ezért teljesen biztosra vehető, hogy F. Ferenc rács mögött tölti a nyarat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kislány eltűnését az édesapja jelentette be május 18-án késő este. Elmondása szerint a kislány a ház előtt rollerezett a barátnőivel, amikor elment fürödni. Amikor észrevette, hogy nincs sehol, értesítette a rendőröket, de már csak a holttestét találták meg másnap hajnalban. A gyilkosság gyanúsítottját még aznap éjjel elfogták.

A nyolcéves kislány édesanyja akkor azt mondta, hogy a rendőrségen láttak egy 15 éves fiatalembert, akit bilincsben kísértek, és az asszony fia ráismert a volt osztálytársára. A gyanújuk be is igazolódott. A kamaszt előzetes letartóztatásba helyezték. F. Ferenc ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás.

Az előzetesben lévő fiatalember magánzárkában van, és kamerával lesik minden mozdulatát. Mint arról korábban beszámoltunk, nem igazán bírja elviselni az egyedüllétet és a magányt. Jelenleg pszichológus foglalkozik vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik