Belföld

Előzetesben maradnak a 86 éves nyéstai nőt vascsővel agyonverő bűnbanda tagjai – videóval

A Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartotta az előzetes letartóztatását azoknak a vádlottaknak, akik a vád szerint tavaly április 9-én nyéstai otthonában úgy megvertek egy 86 éves nőt, hogy belehalt sérüléseibe.

Az egyik vádlott elmondta a többieknek, hogy amennyiben nem tud élelmiszert venni gyerekeinek, akkor „elveszi őket a gyámügy”. A vádlottak elhatározták, úgy fognak pénzt vagy élelmiszert szerezni, hogy bemennek a Nyéstán egyedül élő idős sértett házába és elveszik tőle. Indulás előtt magukhoz vettek egy vascsövet, az egyik vádlott a kezére zoknit húzott.

A vádlottak 23 óra körül értek a sértett házához, a kerten keresztül mentek be a portára. Mivel a sértett házának ajtaját zárva találták, a bejutás érdekében berúgták azt. Három vádlott bement a házba, ketten az udvaron maradtak és figyelték, hogy nem jön-e valaki. Az idős asszony a ház egyik szobájában aludt. A II. r. vádlott a nála levő vascsővel két-három esetben lesújtott az ágyban fekvő sértettre, aki az ütések következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A vádlottak a lakásból pénzt és élelmiszert vittek el.

A vádlottakkal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult az eljárás. A cselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért a várható büntetés miatt fennáll a veszélye annak, hogy a vádlottak a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. A büntetett előéletű és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló III. r. vádlott esetében tartani lehet attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el. A fenti indokokra tekintettel a törvényszék a vádlottak előzetes letartóztatását fenntartotta. A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik