Belföld

Így nőtt fel a 8 éves sólyi kislány gyilkosa

Mélyszegénységben, nagyon rossz szociális körülmények között élt az a 16 éves hajmáskéri fiú, aki levetkőztette, majd brutális kegyetlenséggel megölte a mindössze nyolcéves sólyi kislányt, Adriennt. Az apja nem dolgozik, és nem is igazán akar. Nemrég kilakoltatták őket, a család abból tengődik, amit a gyerek anyja közmunkásként a helyi önkormányzatnál keres.

A fiú édesanyja közterület-karbantartóként dolgozik nálunk. Jó munkaerő, számítok rá a jövőben is. Őszintén elmondta, hogy milyen helyzetbe kerültek. Azt mondta, hogy sajnálja a történteket, de kiáll a fia mellett. Szabadnapot kapott erre a hétre, hogy tudja intézni a dolgokat. A fiú apjáról már nem tudok ilyen jókat mondani. Pont az ellentéte a nőnek. Nem dolgozik és nem is dolgozott sehol

– mondta megkeresésünkre Köbli Miklós, Hajmáskér polgármestere.

Mivel a család nem tudta fizetni a rezsit, nemrég kirakták őket abból a lakásból, ahol éltek.

A megélhetésük nincs veszélyben. Nem éheztek, és nem az utcán voltak. Kerestek egy másik albérletet, így most ott él a család. A gyilkossággal gyanúsított fiúról annyit tudok mondani, hogy kisegítő iskolába járt, és az osztálytársaival indulatos volt. Nem verekedett csak indulatosan viselkedett velük. Szellemileg visszamaradott volt, ezért családsegítők foglalkoztak velük

– tette hozzá a polgármester.

A pestisracok.hu szerint a fiú többször is fennhangon emlegette, kíváncsi rá, milyen érzés embert ölni, és egyszer ki is fogja próbálni. A szakember szerint elsősorban a szülők felelőssége, hogy idáig jutott.

A legalapvetőbb erkölcsi és viselkedési normák sem épültek be a fiú értékrendjébe. Ezért ami izgalom lehet az életében, azt a saját maga elképzelése szerint éli meg. Így alakult ki benne az ölési ösztön. Az ilyen embereket hívják szociopatáknak

– mondta megkeresésünkre Rusz Edit pszichológus.

Mint arról beszámoltunk, a kislány eltűnését az édesapja jelentette pénteken este. Elmondása szerint a kislány a ház előtt rollerezett a barátnőivel, amikor elment fürödni. Mikor észrevette, hogy nincs sehol, értesítette a rendőröket, de már csak a holttestét találták szombat hajnalban meg a szomszédos Királyszentistván mellett a patakmederben. A gyilkosság gyanúsítottját még aznap éjjel elfogták.

A nyolcéves kislány édesanyja akkor azt mondta, hogy szombaton a rendőrségen láttak egy 15 éves fiatalembert, akit bilincsben kísértek, és az asszony fia ráismert a volt osztálytársára. A gyanújuk be is bizonyosodott. Az őrizetbe vett hajmáskéri fiú hétfőn a helyszínen mutatta meg a rendőröknek, hogyan végzett Adriennel. Részletes beismerő vallomása után a kamaszt előzetes letartóztatásba helyezték.

Hajmáskér polgármestere lapunknak azt mondta, hogy bár még mindig a történtek hatása alatt van a két település, a fiú előzetes letartóztatása óta valamivel nyugodtabb a helyzet. Megnyugtatja ugyanis a helyieket, hogy már nincs szabadon a gyilkos.

Kiemelt kép: Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik