Belföld

Ököllel támadt a rendőrre egy szökött fogoly

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség fogolyszökés vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki eltávolította a lábáról a nyomkövető eszközt, majd önkényesen távozott a tartózkodási helyéül kijelölt vasvári lakásból. Az eset tavaly márciusban történt.

A bíróság úgy rendelkezett a vádlottal szemben más ügyben elrendelt házi őrizet során, hogy a mozgását a rendőrség nyomkövető technikai eszközzel is ellenőrizze. A férfi levette a nyomkövetőt, majd megpróbálta elégetni tűzhelyen, majd elhagyta a lakást. Cselekményével 800.000 forint kárt okozott, mert az eszköz használhatatlanná vált.

A nyomkövető eszköz azonban a levételkor jelzett, ezért a helyi rendőrség járőrei megjelentek a lakásnál a vádlott ellenőrzése céljából. Az utcán tartózkodó vádlott rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre, ököllel megütötte az arcukat és könnyű sérüléseket okozott nekik. A rendőrök végül testi kényszer alkalmazásával törték meg a vádlott ellenállását, akit megbilincseltek, majd előállítottak a rendőrségre.

A rendőrség folyosóján, őrizetének ideje alatt a vádlott hirtelen felugrott a padról és lefejelte a falra függesztett képet, majd az is kiderült, hogy az intézkedést megelőzően marihuánát fogyasztott.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben a fogolyszökés vétségén túl, hivatalos személy elleni erőszak és rongálás bűntette, valamint könnyű testi sértés, garázdaság és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat, és halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik