Belföld

Pénzmosással vádolják a futballklubot lehúzó ügyvezetőt

A vádirat szerint a 39 éves magyar férfi az ügyvezetése alatt álló gazdasági társaság részére 2016 májusában nyitott egy euró alapú devizaszámlát, amely bankszámla felett kizárólagos rendelkezési jogosultsága volt. A férfi azért nyitotta a számlát, hogy ismeretlen tettes társa közreműködésével, arra bűncselekményből származó pénzösszeget utaltasson.

Ezt követően egy ismert brazil labdarúgó képviselőjének adta ki magát és e-mail üzenetet küldött az egyik török labdarúgó klub képviselőinek és arra kérte őket, hogy a klub az említett játékossal szemben fennálló tartozását a korábbiakban megbeszéltektől eltérően egy másik – a vádlott által a fentiek szerint nyitott – devizaszámlára teljesítse. A megtévesztő e-mail üzenet hatására a labdarúgó klub az utalásokat teljesítette, az utalás közleményeként a focista nevét tüntették fel.

Az utalások révén a vádlott  bankszámlájára 2016. augusztus 18-án mintegy 50.000,- EUR, míg másnap 100.000,- EUR összeg került jóváírásra, amelyből a vádlott pár nappal később csaknem 45 millió forintnyi eurót felvett a bank egyik budapesti bankfiókjában. A felvett összeggel a vádlott ismeretlen módon rendelkezett.

A férfit a Fővárosi Főügyészség pénzmosás bűntettével vádolja, akár öt év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik