Belföld

Befolyás-barométer: Mészáros lelökte Lázárt a dobogóról  

Orbán Viktor és Csányi Sándor a helyén maradt. Az ötvenes listára felkerült a kormányfő neje és lánya is.

Mészáros Lőrinc nemcsak a leggazdagabb, hanem a legbefolyásosabb magyarok között is nagyot lépett előre a Napi.hu gondozásában megjelenő idei kiadvány úgynevezett befolyás-barométere alapján. A lista az idei választás után készült, így az eredményt is tükrözi.

A tíz politikai elemző véleményét aggregáló idei rangsort továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök vezeti Csányi Sándor előtt, ám a harmadikra helyre Lázár János volt kancelláriaminiszter helyett Mészáros Lőrinc került.

Csányi kisegérként dübörög Orbánnal, aki az elefánt
Az OTP elnök-vezérigazgatója az [origo]-nak így jellemezte kapcsolatát a miniszterelnökkel.

A negyedik Matolcsy György MNB-elnök, az ötödik Vajna András György médiavállalkozó, filmügyi kormánybiztos. Két hellyel hátrébb csúszott, így a hatodik Habony Árpád.

A hetedik Garancsi István, a nyolcadik Rogán Antal, aki már megelőzi a kilencedik helyre visszaeső Lázár Jánost és az őt követő Pintér Sándor belügyminisztert.

Az első húsz helyezett többsége a politikából vagy a politika árnyékában és segítségével felépített gazdasági erőből szerzi befolyását.

A napi.hu a hatalomgyakorlás személyesebbé válásával magyarázza, hogy Orbán Viktor neje és lánya is felkerült a Befolyás-barométerre. Ők egyébként szerepelnek a legbefolyásosabb magyar nők listáján a Forbes magazinnál is.

Lévai Anikó jó ismerőse lehet az egészségügyi államtitkár
Dr. Nagy Anikó a többszáz milliós adósságot nyögő Heim Pál Gyermekkórház vezetését hagyja ott azért, hogy Kásler Miklós jobbkeze legyen.

 

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik