Belföld
orbán ráhel (orbán ráhel, )

Orbán Ráhel a legbefolyásosabb magyar nők között

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 04. 04. 08:49

Ismét összeállította a legbefolyásosabb magyar nők listáját a Forbes magazin hazai kiadása.

A Forbes idén negyedszer készítette el a legbefolyásosabb magyar nők listáját. A magazin elismeri, talán ez a legszubjektívebb, bár a legnagyobb jelentősége ennél is a számoknak volt (mekkora büdzséért, hány emberért felel vezetőként, milyen értéket képvisel szakértelme a piacon).

Fontos volt, hogy az elmúlt egy évben, ki milyen eredményt ért el, merre ível karrierje, az  általa vezetett cég, intézmény pályája. Mint írták, ennek köze lehet ahhoz, a vezető milyen kapcsolatokat ápol a piac befolyásos vezetőivel, milyen lobbierővel bír kormányzati körökben, nemzetközi szinten.

A lista  összeállításakor fontos volt az is, mekkora a felhajtás egy-egy személy körül.

Az 50 fős listából idén is 20-at az üzleti élet szereplői adnak, 10-10 nő pedig a közélet, a kultúra, és a média terepén dolgozik.

Az üzleti fronton első maradt Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója, de a dobogó másik két fokán helyet cserélt Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, aki már a bank többségi tulajdonosa is, illetve Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója, aki most a harmadik.

Az üzleti listán új névként szerepel Szörényi Beáta, a Sanofi-Avensis országigazgatója, a saját ügyvédi irodáját vezető Oppenheim Klára, valamint az egyetlen magyar, a tőzsdén is mozgó biztosítótársaság, a CIG Pannonia vezérigazgatója, Kádár Gabriella.

Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége őrzi a Közélet szekció első helyét; a Forbes informátorai olyan esetekről is beszámoltak, amikor kifejezetten ő mozgatta a szálakat. Negyedik helyre került Orbán Ráhel, a kormányfő lánya, aki először szerepel hivatalosan a listán (korábban plusz egyként sorolták). Sárosdi Lilla színésznő neve is új a befolyásos nők körében – a magazin tavalyi bátor közéleti szerepvállalásával indokolta ezt.

A Kultúra szekcióban az élmezőnyből a lista végére csúszott Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, míg felkerült Kováts Adél, a Radnóti Színház vezetője, és Enyedi Ildikó filmrendező is. A Kultúra terén idén is Havas Ágnest, a Filmalap vezérigazgatóját találták a legbefolyásosabbnak.

Eger, 2016. május 26.
Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója a IV. Music Hungary konferencián az egri Bolyki pincészetben 2016. május 26-án.
MTI Fotó: Komka Péter
Salma Hayekkel és Nicole Kidmannel került egy lapra Havas Ágnes
Bekerült a szórakoztatóipar legbefolyásosabb női személyiségei közé.

A tízfős médialista élén ismét Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója szerepel, új névként viszont rögtön a negyedik helyre került a tavaly novemberben kinevezett Central Media második embere, Mészáros Kinga.

Az adatok nagy részét a Bisnode speciális kutatása biztosította a Forbesnak. A további információk begyűjtésében több tucat háttérbeszélgetés, számos informátor segítette a munkát, a listán szereplők sorrendjéről pedig a fenti kritériumok figyelembevétele mellett a szerkesztőség szavazással döntött.

Itt a legbefolyásosabb magyar nők listája
Áprilisi számában ismét összeállította a legbefolyásosabb magyar nők listáját a Forbes.

Kiemelt kép: MTI / Beliczay László

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Szeged, 2018. szeptember 4.
Farkas Pál szobrászművész alkotása, Semmelweis Ignác szobra a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának kertjében 2018. szeptember 4-én, a szoboravató napján.
MTI Fotó: Rosta Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.