Belföld

Orbán Ráhel a legbefolyásosabb magyar nők között

orbán ráhel (orbán ráhel, )
orbán ráhel (orbán ráhel, )
Ismét összeállította a legbefolyásosabb magyar nők listáját a Forbes magazin hazai kiadása.

A Forbes idén negyedszer készítette el a legbefolyásosabb magyar nők listáját. A magazin elismeri, talán ez a legszubjektívebb, bár a legnagyobb jelentősége ennél is a számoknak volt (mekkora büdzséért, hány emberért felel vezetőként, milyen értéket képvisel szakértelme a piacon).

Fontos volt, hogy az elmúlt egy évben, ki milyen eredményt ért el, merre ível karrierje, az  általa vezetett cég, intézmény pályája. Mint írták, ennek köze lehet ahhoz, a vezető milyen kapcsolatokat ápol a piac befolyásos vezetőivel, milyen lobbierővel bír kormányzati körökben, nemzetközi szinten.

A lista  összeállításakor fontos volt az is, mekkora a felhajtás egy-egy személy körül.

Az 50 fős listából idén is 20-at az üzleti élet szereplői adnak, 10-10 nő pedig a közélet, a kultúra, és a média terepén dolgozik.

Az üzleti fronton első maradt Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója, de a dobogó másik két fokán helyet cserélt Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, aki már a bank többségi tulajdonosa is, illetve Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója, aki most a harmadik.

Az üzleti listán új névként szerepel Szörényi Beáta, a Sanofi-Avensis országigazgatója, a saját ügyvédi irodáját vezető Oppenheim Klára, valamint az egyetlen magyar, a tőzsdén is mozgó biztosítótársaság, a CIG Pannonia vezérigazgatója, Kádár Gabriella.

Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége őrzi a Közélet szekció első helyét; a Forbes informátorai olyan esetekről is beszámoltak, amikor kifejezetten ő mozgatta a szálakat. Negyedik helyre került Orbán Ráhel, a kormányfő lánya, aki először szerepel hivatalosan a listán (korábban plusz egyként sorolták). Sárosdi Lilla színésznő neve is új a befolyásos nők körében – a magazin tavalyi bátor közéleti szerepvállalásával indokolta ezt.

A Kultúra szekcióban az élmezőnyből a lista végére csúszott Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, míg felkerült Kováts Adél, a Radnóti Színház vezetője, és Enyedi Ildikó filmrendező is. A Kultúra terén idén is Havas Ágnest, a Filmalap vezérigazgatóját találták a legbefolyásosabbnak.

Salma Hayekkel és Nicole Kidmannel került egy lapra Havas Ágnes
Bekerült a szórakoztatóipar legbefolyásosabb női személyiségei közé.

A tízfős médialista élén ismét Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója szerepel, új névként viszont rögtön a negyedik helyre került a tavaly novemberben kinevezett Central Media második embere, Mészáros Kinga.

Az adatok nagy részét a Bisnode speciális kutatása biztosította a Forbesnak. A további információk begyűjtésében több tucat háttérbeszélgetés, számos informátor segítette a munkát, a listán szereplők sorrendjéről pedig a fenti kritériumok figyelembevétele mellett a szerkesztőség szavazással döntött.

Itt a legbefolyásosabb magyar nők listája
Áprilisi számában ismét összeállította a legbefolyásosabb magyar nők listáját a Forbes.

Kiemelt kép: MTI / Beliczay László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik