Média

Főszerkesztőváltás a Népszabadság hóhérjának lapjánál

Egy önkormányzati tanácsadó, Balázsi Tibor lett a Heinrich Pecina által megvásárolt Észak-Magyarország főszerkesztője, vette észre az Északhírnök nevű portál ezzel kapcsolatos információját a Kreatív.

A Hírnök szerint az új főszerkesztő az 1980-as években újságíróként kezdte pályáját, majd az első szabadon választott országgyűlés MDF-es tagjaként kulturális és sajtópolitikai kérdésekkel foglalkozott, jelenleg pedig a miskolci önkormányzat tanácsadója. A városháza kommunikációs stratégiájáért felel.

Feltehető, hogy az ingyenes városi hetilap és a megyei napilap a jövőben soha nem látott méretű szimbiózisba kerül

– jegyezte meg az Északhírnök. Ezzel a hírportál feltehetőleg arra utal, hogy Balázsi mostanáig a fideszes irányítás alatt lévő önkormányzat újságjáért felelt.

Az Észak eddigi főszerkesztője, Kiss László egyébként az Észak-Magyarország kiadójának üzletfejlesztőjeként folytatja. Az lesz a feladata új pozíciójában, hogy fenntartható üzleti modellt dolgozzon ki a cégcsoport nyomtatott-, digitális- és online termékeinek, illetve megállítsa az újság példányszámesését.

Az Északnál, illetve a kiadónál további személycserék is várhatók – jegyezte meg a miskolci portál.

Az Észak-Magyarországot megjelentető Inform Mediát – melynek neve akkor még Russmedia volt – 2017 nyarán felvásárolta a Népszabadságot 2016 októberében bezáró Heinrich Pecina osztrák pénzember, a Mediaworks volt tulajdonosa, aki a Népszabadság volt kiadóvállalatát Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek adta tovább.

Az Inform Mediához az Észak-Magyarországon kívül a Kelet-Magyarország és a Hajdú-Bihari Napló tartozik, valamint a Haon.hu, a Boon.hu és a Szon.hu címen elérhető regionális hírportálok. Az Észak-Magyarországból körülbelül 33 ezer példány fogy, legalábbis ennyit mért az újságnak a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) 2017 harmadik negyedévében.

Heinrich Pecina
Bűnösnek találta a Népszabadságot bezáró Heinrich Pecinát a bíróság
Hűtlen kezelésért és sikkasztásért ítélték el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik