Belföld

Tiborcz István nem mond igazat arról, hogy az OLAF nem akarta meghallgatni

A Hvg.hu rövid interjút készített Tiborcz Istvánnal, miután a miniszterelnök veje megint vizsgázott a Károli Gáspár Egyetemen. Tiborcz a lapnak azt állította, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentése egy politikai jelentés volt, semmi több. Arra, hogy mit gondol magáról a dokumentumról, Tiborcz annyit mondott: nem tudja, mit gondolhatna róla, ő ugyanis nem kapta még kézhez.

A lap arra is rákérdezett, hogy kereste-e Tiborczot az OLAF. Először azt mondta, nem, majd rögtön javította magát: kereste, időpontot is kért tőlük, hogy meghallgathassák. A hivatal szerinte először azt írta neki vissza, megadják neki ezt a lehetőséget, de állítása szerint erre végül nem került sor.

Amikor a HVG az OLAF-jelentésre hivatkozva feltette a kérdést, hogy az Elios könnyített terepen mozgott-e a közbeszerzéseknél, Tiborcz megint azt mondta, nem ismeri a dokumentumot, de amint megkapja azt, reagálni fog az abban szereplő állításokra. Szerinte ha az OLAF annyit megtenne, ha már őt vizsgálják, hogy meghallgatja a véleményét, szívesen válaszolna. Amíg azt sem tudja, miről van szó és maga is csak a sajtóból tájékozódik, addig nem tud mit csinálni.

De a valóság természetesen kicsit más, mint amit Tiborcz mond. A jelentésben ugyanis minden egyes érintett fél, akár cégről, akár kormányzati szervről van szó, reagálhatott a vádakra, és ez Tiborczra is érvényes.

A jelentésben két komplett oldal csak Tiborcz István és Hamar Endre reakcióiból áll az OLAF vádjaira, miután az OLAF megkereste őket. Sőt, nem csak Tiborcz Istvánt, de még a testvérét, TIborcz Pétert is megkeresték, mivel ő épp energetikai tanácsadó volt a Fejlesztési Minisztériumban. 

Íme a bizonyíték arra, hogy Tiborcz nem mond igazat és megkereste őt az OLAF:

AZ Elios-ügyről szóló cikksorozatainkat itt olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik