Belföld

Ha csak a londoni magyarokon múlott volna, a Fidesz kiesett volna a parlamentből

Egy önmagát profinak és lelkesnek nevező önkéntes csapat szinte egész nap gyűjtötte a választási információt a zuhogó esőben Londonban vasárnap.

Pokorádi Gábor Facebook-posztjában arról ír, közvéleménykutattak, mert zavarta őket, hogy eddig soha nem derült ki, mi is valójában a nyugatra kényszerült magyarok pártpreferenciája.

Orbán Viktor: Nem folytatni fogjuk a kormányzást, hanem újat kezdünk
A miniszterelnök a választási győzelem után a Parlamentben értékelte az eredményt. Beszélt a kormány terveiről, a Magyar Nemzetről és a kétharmadról is.

1000 szavazásra váró, sorban álló embert kérdeztek meg, akik egy anonim, 30 másodperces űrlapot kitöltve nyilatkoztak.

Hogy ne lehessen minket csalással gyanúsítani, minden papírhoz egy letéphető ellenőrző szelvényt csatoltunk, hogy bárki visszakereshesse, hogy a szavazatát megfelelően rögzítettük

– írja, hozzátéve, hogy az eredmény nem végleges és nem auditált még, de egy gyors összegzés után ez jött ki.

Vagyis az, hogy ha csak rajtuk múlott volna, a Fidesznek nemhogy kétharmada nincsen, hanem, mint pártszövetség a KDNP-vel, kiestek volna a parlamentből.

A kutatás szerint a legtöbb voks a Jobbikra érkezett (24.26 százalék), majd az LMP-re és a Momentumra szinte ugyanannyi, 20.61 illetve 20.52 százalék. Az MSZP a szavazatok 11.7 százalékának örvendhet odakint, míg a Fidesz csak 7.19 százalékon áll.

Drága családom, barátaim, ismerőseim és kedves olvasók! Tegnap, egy nagyon profi és lelkes önkéntes csapat tagjaként…

Közzétette: Gabor Pokoradi – 2018. április 9.

Kiemelt kép: REUTERS/Simon Dawson

Ajánlott videó

Olvasói sztorik