Belföld

Kreatív könyvelés: Jobbik-voksok a kamupártnál

Egyre szaporodnak a csalásgyanús esetek.

Sárospatakon a Választás.hu adatai szerint a Jobbik 0 listás szavazatot kapott, miközben Mikola Gergely, a párt képviselő-jelöltje 151-et. Az újabb érdekes esetre a párt választási megfigyelői bukkantak.

Mikola Gergely Facebook-oldalán közölte, ha ez megeshetett, akkor bármi megtörténhetett, ezért Pálffy Ilonának, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetőjének kellene tisztáznia ezeket az ügyeket.

A Jobbik érdekesnek nevezi, hogy

a NET nevű kamupárt valahogyan 122 szavazót szerzett.

A párt szerint ez az eset is bizonyítja, hogy a 2018-as országgyűlési választás nem volt tiszta, feltehetően a Fidesz nem bízta a véletlenre a kétharmados eredményt.

Korábban az ellenzéki szavazatok „kreatív könyvelésének” nevezte a Jobbik, hogy Budapest 4-es választókerületének 4. szavazókörében a pártra leadott listás szavazatok szintén a Netpárt mellé kerültek elszámolásra.

Előzőleg az NVI vezetője azt mondta: szerinte magába az informatikai rendszerbe este 7 és 10 óra között – amíg nem voltak eredmények – nem lehetett belenyúlni, de éppen ezt ellenőrizhetik le a pártok, ha összevetik a beszkennelt dokumentumokat a kiadott eredményekkel.

Tóth Zoltán választási szakértő szerint nem ez a megfelelő módszer a csalás leleplezésére, ha a beszkennelt dokumentumok hitelessége is megkérdőjelezhető.

A szakértő szerint el is csalhatták a választást
Ha az ellenzék nem, Tóth Zoltán maga kéri a voksok ellenőrzését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik