Belföld választás 2018

Elvitte a cica az ellenzéki listás szavazatokat Dejtáron is

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 04. 10. 14:47

Az egyéni szavazatokkal nem volt gond, de a listás szavazatok harmadát érvénytelenítették.
Korábban a témában:

Feltűnően nagy számban voltak érvénytelenek a pártok listáira leadott szavazatok a Nógrád megyei Dejtáron.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján fellelhető információk szerint 722-en éltek szavazati jogukkal a községben. A jegyzőkönyv szerint 679-en szavaztak az egyéni jelöltekre, ebből négyen érvénytelenül. 357 szavazatot kapott a Fidesz, 175-öt a Jobbik és 95-öt az MSZP-Párbeszéd jelöltje, 33 szavazat jutott az LMP-s, 12 a munkáspárti jelöltnek, és még Ráczné Baranyi Georgina független jelöltnek, illetve a Rend Párt jelöltjének is jutott kettő, illetve egy szavazat. Mindebből az is következhet, hogy 43-man nem akartak egyéni jelöltre szavazni, a szavazólapot sem dobták be.

Idáig még rendben is van, a nagyobb furcsaság a listás szavazatoknál figyelhető meg. Minden megjelent választó listás szavazólapja, vagyis 722 darab betalált az urnába, de csak 486-ot találtak érvényesnek belőle (236-ot, vagyis a szavazólapok harmadát érvénytelennek). Az érvényes szavazatokból 366 a Fideszé, 84 a Jobbiké és 36 az MSZP-é, más pártlistára a jegyzőkönyv szerint nem szavaztak érvényesen a dejtáriak.

Szembetűnő, hogy a Fidesz jelöltje csaknem ugyanannyi szavazatot kapott, mint a kormánypárt listája, ám az ellenzéki listákra leadott szavazatok mintha elszivárogtak volna. Mint arról korábban beszámoltunk, egy bajai szavazó arra hívta fel a figyelmet, hogy hiába szavazott az MSZP-P listájára, a választási honlapon az ő szavazókörében egyetlen szavazat sem szerepel, amit a pártra adtak volna le. Ez azért is furcsa, mert a többi bajai szavazókörben átlagosan 70-100 szavazatot kaptak a szocialisták.

A Baranya megyei Bogdásán pedig az történt, hogy egyéniben összesen 41-en szavaztak ellenzéki jelöltekre, listán viszont senki.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.