Belföld

Szijjártó a Migration Aidről: Szánalmas

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter március 22-én csütörtökön a Brüsszelben elkövetett terrortámadás második évfordulóján tartott sajtótájékoztatót a migrációról, de szóba jött a Migration Aid is.

Mint ismert, a szervezet Bayer Zsolt cikkeire reagálva szerdán fedett sajtótájékoztatón tájékoztatott arról, hogy egy furcsa orosz-brit-talán izraeli férfi akart a szervezet vezetőjével minden áron találkozót és arra gyanakodnak, ez egy titkosszolgálat beszervező akciója volt.

Bayer Zsolt tényleg titkosszolgálatok segítségével kezdte el megszervezni a Soros-hálózatot?
Nagyon furcsa sztori kezd kibontakozni, amelyben a kormány fő írnoka titokzatos felvételeket szerzett egy civil szervezetről, és ezzel a kormány tovább ütheti a neki nem tetsző szervezeteket.

Szijjártó Péter egy ezzel kapcsolatos kérdésre elmondta:

a szervezet magyarázkodása szánalmas, nincs értékelhető információ arról, hogy zajlott-e, és ha igen, milyen céllal, kinek az utasítására adatgyűjtés a tranzitzónákban.

Úgy fogalmazott, lebukáshulláma indult meg azoknak a szervezeteknek, amelyek a migrációt Magyarországra szervezni akarják.

Közölte, a Stop Soros törvénycsomag rendezheti a helyzetet, és ha olyan összetételű parlament lesz a választás után, amely bevándorlásellenes, akkor a törvénycsomag elfogadásával létrejöhetnek olyan jogosultságok, hogy a nemzetbiztonsági érdekeket veszélyeztető NGO-k tevékenységét adminisztratív eszközökkel korlátozni lehet, vagy be lehet tiltani.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik