Belföld

Gyurcsány nem azért hívta meg Szél Bernadettet, mert szereti

Nem túl boldog a DK vezetője az LMP viselkedésétől, még egy köszönömöt se kaptak a Szél javára való visszalépésért.

Amint azt Nagykanizsán is megtapasztalhattuk, Gyurcsány Ferenc DK-vezér a fórumain azt szokta művelni, hogy miután szónokolt szűk egy órát, Facebook-élő videót indíttat, és élőben válaszol rajongói kérdésekre. A keddi érdi fórumon se tett másképp, és bizony reagáltatni akarták őt az LMP-Jobbik találkozóra, valamint arra a hírre, hogy a Lehet Más a Politika kiszáll az ellenzéki, visszalépési tárgyalásokból.

Zátonyra futottak a tárgyalások az LMP-vel
Mivel nincsenek széleskörű visszalépések, az LMP egyelőre nem folytatja a tárgyalásokat, ám nyitottak minden együttműködésre.

Gyurcsány először vázolta a helyzetet: a Jobbik nem hajlandó visszalépni sehol, az LMP jelöltje hátralépett Kunhalmi Ágnes javára Budapesten. Aztán jött egy kemény kérdés: miért léptették vissza Tóth Zoltánt a budakeszi körzetben Szél Bernadett javára, „aki csak mocskolódik”. Mire a gyurcsányi válasz:

Nem kell szeretni Szél Bernadettet, én sem azért hívtam meg, merthogy egyébként szeretem.

Gyurcsány azzal folytatta, hogy túlságosan nagyvonalúak voltak ebben az ügyben. Szerinte ki kellett mozdítani azt a patthelyzetet, hogy az LMP-vel még csak tárgyalni sem tudtak.

Olyan gesztust kellett gyakorolni, amely gesztus után nem lehet nem leülni Gyurcsánnyal.

Úgy döntött végül a párt (itt kihangsúlyozta, hogy nem ő, hanem többen döntöttek), hogy nem várnak, a március 15-i beszéd alkalmával hívnak mindenkit tárgyalni a Jobbik kivételével. Gyurcsány bízott benne, hogy az LMP demokratikus párt, ezért tették a visszalépési gesztust, ráadásul épp Szél körzetében. Hozzátette, az nem könnyű körzet, megnézik, Szél mire megy vele.

A szavazók egy része talán könnyebben elviselné a DK-nak ezt a gesztusát, ha legalább egy „Köszönöm” szót hallott volna.

Élőben válaszolok a napközben feltett kérdéseitekre Érdről

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2018. március 20.

(Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik