Élő Belföld

Hatalmas tömeg és balhék a Békemeneten

Ezúttal is hatalmas, százezres tömeg vonult a Békemeneten, közben több atrocitás itt történt. Orbán Viktor Kossuth téri beszéde több mint negyven perces csúszással kezdődött. A kormányfő többek között kijelentette, hogy el akarják venni az országunkat, hogy a választáson mindenhol egy Soros-jelölt áll majd szemben a Fidesszel, és felszólította „Gyuri bácsit”, hogy menjen innen haza. Alább elolvashatja percről percre tudósításunkat a Békemenetről és az Orbán-beszédről.

Indul a Békemenet!

Bayer Zsolt kiadta a vezényszót: irány a nemzet főtere, hogy meghallgassák Orbán beszédét!

Bayer Zsolt: Európa ma mi, és csak mi vagyunk

A publicista szerint Magyarországon és Európában két erő harcol. Az egyik oldal konzervatív, soviniszta, sőt fasiszta a másik oldal szerint. A másik oldal magát haladónak és európainak gondolja. Bayer szerint ez nem igaz, a másik oldalnak csak az egyén és a szabadság fontos. (A tömeg itt kezdte unni.) Aztán Bayer elkezdett hergelni, hogy a szabadság nevében 72-féle nemi identitás közül válogatnak, de a konzervatívoknak elég kettő is.

Európa csak mi vagyunk!

– kiabálta Bayer, mert szerinte csak ők tudják mi az Isten és a haza, a család és a gyerek, a férfi és az asszony.

Széles Gábor Kósa Lajost védi

Az antigravitációs vállalkozó szerint sok szenny ömlik rájuk a kampány miatt. Szerinte az ellenzék primitív eszközökkel igyekszik lejáratni a Fideszt. A Kósa Lajos kezelésébe került 1300 milliárdról beszél, szerinte ez álhír, azt mondta aláírás sincs a közjegyzői dolumentumokon. Kár, hogy ez nem igaz, és az iratok eredetiségét Kósa is elismerte.

Ennyit a buszoztatásról

Délután egy órakor kezdődik a hetedik Békemenet, és a készületekbe épp belebénul a budai oldal. Annyi busszal szállítják Budapestre vidékről a tüntetőket, hogy a Margit körúton szinte megállt a forgalom.

Egyetlen tízperces mintavétel alatt körülbelül negyven busz ment el a Mechwart ligetnél, és ez tényleg nem túlzás.

A buszok tömegét csak a Gój motorosok rendőri felvezetéses menete szakította meg.

A buszokon volt Devecser SE és Veritas felirat is, szép rendezett sorban haladtak.

De a buszok a Vérmező környékét is ellepték, egyszerre hét tartott a Margit körút felé.

Korábban a Fidesz azzal vádolta meg azzal Soros Györgyöt, hogy a nagy őszi tüntetések idején külföldről idereptetett tüntetőket, ami természetesen nem volt igaz. 

Wittner Mária a színpadon

Wittner Mária egy kézzel készített lengyel zászlót és egy Pesti Srácok emlékérmet adott át a Gazeta Polska főszerkesztőjének. Az 1956-os hősnő az ezeréves lengyel-magyar barátságot éltette. Szórványos tapsot kapott.

Hol vagytok fiatal demokraták?

Az átlagéletkor elég magas. Minden generáció képviselteti magát, de az idősebbek kényelmes kétharmados többségben vannak.

Néhány száz lengyel is eljött

Szokás szerint érkezett egy nagyobb, Fidesz-barát lengyel delegáció is. A tér közepén a piros-fehér zászlók dominálnak. De magyar- és székely zászlóval még többen jöttek. Viszont a Fidesz-táblák a legnépszerűbbek.

Gyülekeznek a Békemenetre

Néhány ezer ember ácsorog laza tömegben a Bem téren. Csöpög az eső, undorító piszkosszürke az ég.

Olvasói sztorik