Élő Belföld

Hatalmas tömeg és balhék a Békemeneten

Ezúttal is hatalmas, százezres tömeg vonult a Békemeneten, közben több atrocitás itt történt. Orbán Viktor Kossuth téri beszéde több mint negyven perces csúszással kezdődött. A kormányfő többek között kijelentette, hogy el akarják venni az országunkat, hogy a választáson mindenhol egy Soros-jelölt áll majd szemben a Fidesszel, és felszólította „Gyuri bácsit”, hogy menjen innen haza. Alább elolvashatja percről percre tudósításunkat a Békemenetről és az Orbán-beszédről.

Kommunista dalok és balhé a Bajcsyn

A Bajcsy-Zsilinszky úton a Szolidaritás rendőri biztosítás mellett egy kis színpadról rákosista dalokat bömböltet. Ez nem tetszik a békemeneteseknek, meg is kellett erősíteni a eredetileg hatfős rendőri csoportot. Egy fifikás felháborodott férfi azonban túljárt a rendőrök eszén, biztonsági őrnek adva ki magát körön belülre került, és dulakodni kezdett az aktivistákkal. A rendőrök gyorsan elfogták.

Megszólalt az újságíró, akinek a CÖF-ös biztonságiak rámarkoltak a nemi szervére, mert kérdezett

Korábban megírtuk, hogy a CÖF egyik biztonsági őre megütött egy újságírót, aki kérdezni szeretett volna. Sikerült közben elérnünk Unyatinszky Györgyöt, a Magyar Nemzet újságíróját, hogy pontosan mi történt.

Unyatinszky azt mondta, hogy Fritz Tamástól akart kérdezni arról, hogy miért mondta korábban azt, hogy a Kósa-ügy dokumentumai hamisak, miközben Kósa Lajos is elismerte, hogy valódiak. Később pedig arról kérdezett, hogy mik azok a sikerek, amiket a Fidesz kommunikálni tud.  Ezt unta meg egy CÖF-ös szervezőmellényben lévő aktivista, aki megpróbálta arrébbtolni. Később megjelent egy biztonsági őr, aki bordatájon megmarkolta, és megpróbálta kitolni, de nem hagyta, kérdezett tovább. Ezután már három biztonsági őr volt ott, és az egyik többször rámarkolt a nemi szervére, és úgy próbálta kitolni a tömegből, de még ekkor sem engedett. Amikor már hat biztonsági őr állta körül, egyikük meg is ütötte oldaltájt, ahol korábban megmarkolták.

Íme a Fideszes VIP-sor

A békemenet első sorában ott vannak a megszokott CÖF-ös és fideszes arcok: (balról) Fritz Tamás, Stefka István, Bayer Zsolt, Ifj. Lomniczi Zoltán, Bencsik András. A második sorban Rónaszékiné Keresztes Mónika budapesti fideszes alelnök menetel.

Fotó: Bielik István

A régi Jobbik jó volt

Magyarázta egy nő. Barátnője helyeselt, és azt válaszolta, ma már kétkulacsos banda Vona Gábor pártja.

Ennyit arról, hogy a Fidesz utazik a néppártosodó Jobbik kiábrándult szavazóira.

Orbán népszerűbb, mint a Békemenet

A híd pesti hídfőjénél sokan levágnak a Kossuth tér felé, ahol a miniszterelnök kettőkor fog beszélni. A menet eleje eközben már a Nyugatinál tart.

Egymillión vagyunk!

Lelkendezik egy ember, aki szerint minden második Fidesz-szavazó békrmenetel.

Annyian nincsenek itt, de több százezren igen.

Hát, nem ettől fog Kósa Lajos biztosítási ügynök nyugodtabban aludni

Most vonul át a Békemenet a Margit hídon, és az a helyzet, hogy a köztévé (!) közvetítése alapján a tömeg közepe eléggé foghíjas. Persze ebből nem lehet hosszútávú következtetéseket levonni, én most mégis megteszem: Nem ez az erőmutatás fogja megnyugtatni Kósa Lajos pénzügyi tanácsadót és Fidesz-alelnököt.

Egy későbbi (vagy korábbi, ezt nem közölte a köztévé) kép viszont már impozánsabb.

Szaros Gyuri bácsi a zsidók messiása

Soros fia pedig a háttérhatalmak Nemecsek Ernője. Így értekezik mellettem egy fején nejlonzacskót viselő férfi.

Rotschildok! Rockefellerek!

– ilyeneket dünnyög, hallgatósága bólogat.

Ugasd meg a liberálisokat!

Kérte egy elegáns úr egy fülét, farkát behúzó huskytól. A kutya csak szűkölt, nem jelzett a liberális detektor.

Békés tömeg, egy-két dühös néni

A vonulók kedélyesek, nyugodtak, sokan jöttek gyerekekkel. De azért van néhány felpaprikázott ember. Két néni azon háborgott mellettem, hogy Soros elintézte, hogy a fiatalok ingyen mehessenek egyetemre, ezért mind rá szavaznak. Egy másik polgár küllemű hölgy a migránsok sterilizáláról fejtette ki szolid véleményét.

Totyogunk a híd felé

Nagyon sokan vannak, sűrű a tömeg. Lassan lépdelünk a Margit híd felé. Se a tömeg eleje, se a vége nem látszik. Becsléssel még nem próbálkoznék.

Olvasói sztorik