Élő Belföld

Hatalmas tömeg és balhék a Békemeneten

Ezúttal is hatalmas, százezres tömeg vonult a Békemeneten, közben több atrocitás itt történt. Orbán Viktor Kossuth téri beszéde több mint negyven perces csúszással kezdődött. A kormányfő többek között kijelentette, hogy el akarják venni az országunkat, hogy a választáson mindenhol egy Soros-jelölt áll majd szemben a Fidesszel, és felszólította „Gyuri bácsit”, hogy menjen innen haza. Alább elolvashatja percről percre tudósításunkat a Békemenetről és az Orbán-beszédről.

Fidesz: Köszönjük

A Fidesz köszönetet mond minden idők legnagyobb Békemenete és március 15-i megemlékezése résztvevőinek – közölte Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Köszönjük a megjelenést, a méltóságot, a nyugalmat

– mondta a politikus.

Hidvéghi Balázs hozzátette,

megmutattuk a magyar hazafiak erejét, amelyet kisebb, szórványos provokációk sem tudtak megzavarni, mert a Békemenet résztvevői visszafogottak, méltóságteljesek maradtak, és így tudtunk közösen ünnepelni és a magyar szabadságra emlékezni.

Lánczi Tamás meglátása szerint nagy a választás tétje

Ezt onnét lehet tudni, hogy az MTI kiadott egy közleményt arról, hogy a Századvég igazgatója ezt mondta az M1 élő adásában. Lánczi szerint amúgy a nemzeti jobboldal és a globalista baloldal közötti ellentét határozza meg a magyar belpolitikát. Szerinte továbbá az egyéni választókerületekben szó sincs ellenzéki együttműködésről, ehelyett inkább “megy a tusakodás”. Lánczi emellett azt is elmondta, hogy a Békemenet egy erődemonstráció, Hódmezővásárhely meg egy bizonyíték arra, hogy az embereket be lehet csapni.

Fideszes táblákat osztogattak a Kossuth téren, az EBESZ kiszúrta

Az azonalli.hu írta meg, hogy az állami ünnepség munkatársai fideszes táblákat osztogattak a Kossuth téren, a műveletről pedig fotót is készítettek.

Az Index információi szerint az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) választási megfigyelői is felfigyeltek fényképre.

A bécsi székhelyű szervezet célja egyébként a korai figyelmeztetés, a válságmegelőzés, a válságkezelés és a válság utáni rehabilitáció.

A Himnusz szavalásával fejezte be Orbán

„A hazának szüksége van rátok, gyertek, és harcoljatok velünk, hogy amikor nektek lesz szükségetek a hazára, még meglegyen a hazátok” – ezt a fiataloknak üzente Orbán.

Majd azt mondta, miután „mindent megbeszéltünk”, már csak Isten segítségét kell kérnünk. Ennek megfelelően a Himnusz szavalásában kezdett, a tömeg pedig csatlakozott hozzá.

„Magasba a zászlókat, menjetek és harcoljatok, fel győzelemre, hajrá magyarok!” – zárt a beszédét.

Orbán: Hazaküldjük Gyuri bácsit Amerikába

Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló és mindenkire szükségünk van, mondja Orbán. Tudja, hogy ez a küzdelem mindenkinek nehéz, megérti, ha néhányan meg is vannak ijedve.

Olyan ellenszéllel kell küzdenünk, ami másmilyen, mint mi vagyunk. Nem nemzeti, hanem nemzetközi. Nem a munkában hisz, hanem a pénzzel spekulál. Nem nagyvonalú, de bosszúálló, és mindig a szívet támadja, különösen, ha az piros-fehér-zöld. De mindig is tudtuk, hogy nem babra megy a játék. Nekünk elég egy megingás, egy félrecsúszott választási eredmény, és már úszik is minden, amiért évekig megdolgoztunk

– beszélt a miniszterelnök.

Mint fogalmazott, elődeink jól mondták, gyáva népnek nincs hazája. Rákóczi száműzetésben halt meg, Kossuthot elűzték a labancok, Tisza István lelőtték a kommunistzák, sosem ment könnyen.

Hazaküldtük a szultánt a janicsárjaival, hazaküldjük Gyuri bácsit is. Arra kérünk, menj vissza Amerikába!

– üzent Orbán Viktor a magyar származású milliárdosnak.

Tudjuk, mi sem vagyunk hibátlan nép, a mi történetünkben is akadtak sötét órák és hideg napok, de többet adtunk a világnak, mint kaptunk tőle. A magyarok nélkül rosszabb hely lenne a Kárpát-medence, van tehát jogunk a létezésre.

Ezért nincs okunk félni most sem. Aki magyar, velünk tart, újra és újra győzni fogunk, mert Magyarország a magyaroké!

Orbán: Minden körzetben egy Soros-jelölt lesz

Az a feladatuk, hogy hatalomra jutva végrehajtsák „a nagy tervet” – mondja Orbán az ellenzékről, hozzátéve, hogy Európa már most invázió előtt áll, de még tízmilliók fognak elindulni Európa felé Afrikából és a Közel-Keletről.

Ha Európa nem tesz semmit, ránk fogják rúgni az ajtót.

A legyőzöttek történetét mások írják tovább, a mai fiatalok még látni fogják, hogy kisebbségbe szorulnak a saját országukban – ijesztget tovább a kormányfő a bevándorlással.

Majd rátér a választásra, és azt mondja: arra kell készülni, hogy minden választókerületben egy „Soros-jelölt” áll majd szemben a fideszessel, még ha névleg több jelölt lesz is a szavazólapon, nem fognak teljes gőzzel kampányolni, sőt – utal Hódmezővásárhelyre – az is előfordulhat, hogy egy független jelölt mögé bújnak el, mert „nem merik vállalni a gazdáikat”.

Azt is mondta, hogy „erkölcsi, politikai és jogi elégtételt” fognak venni a választás után.

Sohasem fogunk gyűlölni senkit, de Soros ellen harcolunk

Nemzeti demokratikus erők és nemzeti antidemokratikus állnak egymással szemben 24 nappal a választások előtt, elemez Orbán.

Messze még az elvégzendő munka vége, de az elmúlt 8 év eredményei magukról beszélnek. Ezekre emlékeztetni fontos, de nem elég. Európa és Magyarország egy civilizációs küzdelem kellős közepén áll. Egyszerre kell megvédeni az eredményeinket és harcba szállni azért, hogy egyáltalán legyen értelme folytatni. Életmódunk megóvása nélkül minden értelmét veszti. Ne áltassuk magunkat, nekünk nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem egy birodalommá fejlődött hálózattal, amit Soros György testesít meg

– jelentette ki a miniszterelnök, Soros nevét füttyszóval köszöntötte a közönség.

Arról beszélt, mi a keresztény kultúrából nőttünk ki, különbséget teszünk az ember és a tettei között. Sohasem fogunk gyűlölni senkit, hiszünk a szeretet és az összefogás erejében, de harcolni fogunk az ellen, amit Soros birodalma tesz.

Küzdeni fogunk a végsőkig és nem adjuk fel soha!

Orbán: világtörténelmi fordulópont előtt állunk

Más földrészről érkező idegenekkel riogat Orbán, olyanokkal, akik nem tisztelik a kultúránkat. Nagy nyugat-európai nemzetek lépésről lépesre, kerületről kerületre veszítik el országukat, városaikat. Akik nem állítják meg a bevándorlást a határainknál, azok elesnek, és külső erők a miniszterelnök szerint minket is erre akarnak kényszeríteni.

Orbán szerint 1848 célja az volt, hogy az ország szabad, független és magyar legyen. Most az utóbbin a hangsúly.

Mi nem egy választást akarunk megnyerni, hanem a jövőnket – jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy egyenesen világtörténelmi fordulópont előtt állunk, soha ilyen világos nem volt a nemzeti és a globalista erők szembenállása.

Szél: A márciusi ifjak nem szerették egymást, de együtt tudtak működni

A márciusi ifjak nem biztos, hogy szerették egymást, de ott és akkor együtt tudtak gondolkodni, és jelenleg is az a kérdés, együtt tud-e gondolkodni sok-sok ember a változás érdekében

– mondta ünnepi beszédében az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki március 15-e alkalmából azt üzente a többi ellenzéki pártnak: csak akkor fognak győzni, ha a lehető legszélesebb körben együttműködnek.

Aki erre nemet mond, az Szél Bernadett szerint a kormányváltásra mond nemet. A társelnök az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz Alapítvány rendezvényén elmondott beszédében kijelentette: az emberek többsége kormányváltást akar.

Elég a függőségből – hangoztatta, hangot adva azon véleményének: emberek milliói élnek függőségi viszonyban. Emlékeztetett 1848 üzenetére: függetlenek, szuverének, autonómok akarunk lenni, ezért vissza kell venni a függetlenségünket azoktól a politikusoktól, akik ezt fokozatosan elvették.

Dermedt csend az Alkotmány utcában

Orbán szavazói komoly arccal hallgatják, hogy a miniszterelnök szerint arról dönt a választás, hogy a bevándorlóké lesz-e az országunk.

Orbán: El akarják venni az országot

Isten hozott mindenkit a magyar szabadság ünnepén. Tisztelettel köszöntöm a Békemenet résztvevőit, külön nagyrabecsüléssel köszöntöm lengyel barátainkat

– kezdte beszédét Orbán Viktor.

Magyarország és Lengyelország két örök életű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik egybe érnek. Ha Lengyelország erős, akkor Magyarország sem veszhet el, ha mi vagyunk erősek, segíthetünk lengyel barátainknak, mondta a miniszterelnök.

Tiszteletet Lengyelországnak, tiszteletet Magyarországnak!

– fogalmazott, hozzátéve, tudta, hogy sokan lesznek, és tudta, hogy elszánt arcokat fog látni.

Ma komoly dolgokat kell megbeszélnünk egymással. Éppen olyan komoly dolgokat, amit 170 éve kellett megbeszélnünk egymással. Éppúgy, mint 170 éve, ma is egyenesen és őszintén kell beszélnünk. Ha nem mondjuk meg világosan, mi történik Magyarországgal, és miért történik, ami történik, akkor senki nem fogja megérteni. Ha nem értjük meg, nem is hozhatunk jól döntést három hét múlva. Petőfiék világosan megmondták: rabok legyünk, vagy szabadok. Azt mindenki megértette. Sok nagy harcot és emlékezetes csatát vittünk végbe egymással, a legnagyobb csata viszont még előttünk van, éppen most van előttünk. A helyzet az, hogy el akarják venni az országot.

Kettétörték a 888.hu transzparensét

A 888.hu Békemeneten részt vevő munkatársait néhány agresszív sorosista provokátor hátulról megtámadta, transzparensüket elvette és azt a lábával kettétörte

írja a kormánypárti lap fotókkal teletűzdelt cikkében.

Fél órát késik Orbán

Az M1-en most hangzott el, hogy a miniszterelnök a korábbi tervekkel ellentétben nem 14 órakor, hanem 14 óra 30 perckor adja elő a beszédét.

Orbán csúszik

Kettőkor kellett volna beszélnie, de kettő ugyebár már elmúlt. Valószínűleg megvárja, hogy mind a kétmillió ember odaérjen a Kossuth térre.

Hoppá

Közben a köztévén Lánczi Tamás ad interjút, aki politológusként és a Figyelő főszerkesztőjeként mutatnak be, de egyébként Habony Árpáddal közösen is van cége. A köztévé riportere köszöntötte Lánczit.

Jó estét kívánok, illetve jó napot kívánok, megszoktam, hogy mindig este találkozunk.

Az éjszakáink szebbek, mint a nappalaitok.

Olvasói sztorik