Belföld

Karácsony: Kósa idióta gazember

Felszólította Orbán Viktort, hogy a kormány mostantól ügyvezetőként működjön.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint a kormány erkölcsileg megbukott, tagjainak nincs helye a közéletben.Karácsony Gergely ezért  felszólította az Orbán-kormányt, hogy szerdától ügyvezetőként működjön, ne döntsön a magyar adófizetők pénzéről. Az ellenzéki politikus bejelentette, kezdeményezik az Országgyűlés költségvetési bizottságának összehívását, mert padlássöprés van, a tervezett költségvetési hiány negyven százalékát az év első két hónapjában elköltötte a kormány.

Durva osztogatásba kezdett a kormány a választások előtt
Két jelentős jóléti intézkedést jelentettek be, amelyek eléggé megterhelik a költségvetést. Íme a számla.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a kormány körüli zavaros ügyek tisztázásért felkérte Kaltenbach Jenő volt ombudsmant, hogy legyen a  következő parlament által létrehozott antikorrupciós ügyészség vezetője. Azt kérte, hogy a jogászprofesszor azonnal kezdje meg a felkészülést, hogy április 9-től a kormány

jogállami eszközökkel tudjon elszámoltatni és bírósági úton tudják visszaperelni a közpénzből létrejött magánvagyonokat.

Elios-ügy: a magyarok nagy része tudja, hogy Orbán veje is érintett
Az emberek négyötöde hallott az Elios-botrányáról, és a túlnyomó többség nem hiszi, hogy az OLAF jelentése brüsszeli kampányhúzás lenne.

Karácsony Gergely felszólította Orbán Viktort, hogy Kósa Lajost ne csak a kormányból távolítsa el, vonja vissza országgyűlési képviselőjelöltségét. Nem lehet még jelölt sem olyan ember, akinek milliárdok forognak a kezei között és annak eredetéről egyetlen értelmes szót sem tud mondani, aki

egy gátlástalan hazudozó.

Kósa Lajosról

az ország egyik fele azt gondolja, hogy egy idióta, a másik azt, hogy gazember.

Szerdán világossá vált mindenkinek, hogy mindkettő egyszerre; a keddi 1300 milliárd forintos letét után, most egy 800 millió forintos ajándékozási szerződés vált nyilvánossá.

Az ellenzéki politikus szerint amit ma Magyarországon kormánynak hívnak, az valójában bűnszervezet, amely élén Orbán Viktor áll.

A bűnszervezetben részt vesznek a miniszterelnök családtagjai, legszorosabb bizalmasai – tette hozzá, majd felidézte az utóbbi idők botrányait: az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Elios-jelentését, Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank elnökének villaügyét, a Lázár János miniszter földjei között található kastélyt, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatát.

Semjén svédországi vadászata is adóköteles
A Transparency International várhatóan több eljárást is kezdeményez az ügyben.
400 milliós luxusvillába vette be magát Matolcsy és családja
Matolcsy György fiának cége megvette, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát.

A kormány tagjainak nemcsak a közéletben, hanem ha a független hatóságok is megállapítják, szabad lábon sincs helyük.Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője megerősítette, az elmúlt hetek is bizonyították, Magyarországnak “nemzetellenes bűnszervezet” a kormánya.

Ennek a kormánynak mennie kell!

Kérdésre válaszolva Karácsony Gergely Kósa Lajos ügyéről azt mondta, ismerve a miniszter családjának gazdagodását, senki nem hiszi el azt, amit Kósa Lajos magyarázatként elmondott. A nagyon jóindulatú olvasat ebben az ügyben, hogy Kósa Lajos “politikai értelemben vett idióta”. Ennyi pénzt csak Bill Gatestől lehet örökölni. Mint mondta,

nem hiszi el, hogy Kósa Lajos annyira ostoba, hogy nem fogta fel, mit ír alá.

Azt elismerte, hogy a nyilvánosságra került dokumentumok önmagukban semmit nem bizonyítanak, de arra készülnek, hogy az antikorrupciós ügyészség vizsgálja ki ezeket az ügyeket április 9. után.

Szerinte Kósa Lajos nem fogja szabad lábon tölteni az élete hátralévő részét.Karácsony cáfolta a 444.hu információját, hogy az MSZP vezetése szólt egy vidéki szervezetnek, ne várjanak, az LMP-vel nem lesz összefogás. Ez ebben a formában biztos nem igaz, ők nagyon hisznek a tárgyalásokban, vannak is tárgyalások, bár furcsállják, hogy az LMP azt javasolja, a Jobbik döntéséhez kössék a megállapodást. Az MSZP-Párbeszéd szerint minél hamarabb meg kell állapodni, és lehetnek olyan választókerületek, ahol az LMP javára visszalépnek.

A Jobbikkal is szívesen leülnek tárgyalni, de a Jobbik nem akar egyeztetni.

Tóth Bertalan arra a kérdésre, hogy a 444.hu szerint a hódmezővásárhelyi választás estéjén a Fidesz felső vezetői sms-ben üzenték meg az MSZP-nek: eszükbe se jusson együttműködni a Jobbikkal, azt mondta, SMS-ben üzengetni nem politikai kategória.

A frakcióvezető cáfolta, hogy pénz jutott Czeglédy Csabától az MSZP-hez. Budai Gyula (Fidesz) a Figyelőnek azt mondta, bizonyítékai vannak, hogy Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke 2014-ben pénzt kapott a most előzetes letartóztatásban lévő ügyvédtől a kampányra, Tóth Bertalan szerint Czeglédy Csaba semmilyen pénzt nem adott, Kósát kellene megkérdezni. hogy az 1300 milliárd forintból mennyi jutott a Fidesz pártkasszájába.

Tóth Bertalan közölte, várhatóan jövő szerdán lesz az Országgyűlés rendkívüli ülése, amelyen a többi között az igazságos rezsicsökkentés és a 13. havi nyugdíj bevezetése lesz napirenden, de a Fidesz már bejelentette, hogy nem megy el.

A Fidesz minderre annyit reagált, hogy Karácsony Gergely Soros embere és “árnyékkormánya” is tele van Soros embereivel. Ha április 8-án ők kerülnek hatalomra, akkor lebontják a határzárat, végrehajtják a kötelező kvótát, és betelepítik a migránsokat. Bevándorlóországgá teszik és ezzel pénzügyileg is tönkreteszik az országot. (mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik