Belföld

A csengeri nő több szálon kötődik Kósa Lajos köréhez

Ahogy kedden megírtuk, a Magyar Nemzet közölt egy közjegyzői okiratot, ami arról szól, hogy Kósa Lajost 2013 januárban megbízta egy magyar állampolgárságú személy, hogy devizaszámlája terhére 4 milliárd 353 millió euró értékben vásároljon magyar államkötvényeket, és helyezze el azokat a megbízó nevén vezetett befektetési számlán.

800 milliós ajándékot kapott volna Kósa édesanyja
A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának adatai szerepelnek a banki adatokban is.

A Cívishír szerdán azt írja, hogy a csengeri nőnek többségi tulajdona van az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-ben. A 2012 őszén alapított cégnek az ügyvezetője 2014 márciusa óta Orendi Mihály, 2014 szeptembere óta pedig kisebbségi tulajdonos is – szúrta ki a 444.hu. A Kis Hal Befektetési és Tanácsadó Kft.-nek is tulajdonjoga van a cégben, ennek tulajdonosa Fiák István. A cég a Debreceni Sportuszoda címére van bejegyezve.

Orendi Mihály a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezetője, utóbbinak egyébként Kósa Lajos az elnöke, Fiák István pedig elnökségi tagja.

Kiemelt képünkön Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, Orendi Mihály, a szövetség ügyvezető igazgatója , Bathó Ferenc, a szövetség alelnöke  és Fiák István, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnökségi tagja látható a rövidpályás gyorskorcsolyaversenyen a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 20-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik