Belföld

Lázár János megmentette Csanádpalotát

A miniszter szerint a tavaly elhunyt polgármester vitte csődbe a kisvárost, amit százmilliós állami támogatással húznak ki a bajból.

A „piszkos és bűnös” Bécs után a virágzó Csanádpalotáról jelentkezett be kedden Lázár János. Legfrissebb videójában elmondta: a képviselőtestület helytelen gazdálkodása miatt csődhelyzetbe került a háromezer lelkes Csongrád megyei város (tényleg város), de ma megjelent az állam támogatása az önkormányzat számláján.

A miniszter maga mellé vette Nyergesné Kovács Erzsébet polgármestert, akit tavaly időközi választáson, függetlenként választottak meg, miután meghalt a korábbi városvezető, Kovács Sándor. A videó felvezető szövegében Lázár róla írja, hogy „a település korábbi polgármestere csődbe vitte a kisvárost”.

Nyergesné elmondta, nagyon nagy örömmel értesültek róla, hogy megkapták a 72,7 millió forint működési támogatást és a 28 millió forint közfoglalkoztatási előleget. „Ha ez a pénz nincs, mi lett volna?” – vágott közbe Lázár, mire a polgármester kifejtette, hogy akkor nem tudtak volna bért fizetni a dolgozóknak, és a közétkeztetést biztosítani. Az önkormányzatnál már így is kikapcsolták a telefont és az internetet.

A videó végén Lázár elmondja: az ő javaslatára adott pénzt a kormány Csanádpalotának, így a kisváros megmenekült, a polgármesternek pedig most rendbe kell tennie a város gazdálkodását.

Nem engedjük el a csanádpalotaiak kezét sem

Csanádpalota megmenekült. A település korábbi polgármestere csődbe vitte a kisvárost, amely a kormány segítsége nélkül működőképtelenné vált volna.

Közzétette: Lázár János hivatalos oldala – 2018. március 13.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik