Belföld

Orbánnak tetszett Lázár bécsi videója

Ideje, hogy elkezdjünk beszélni a bevándorlás pénzügyi hatásairól

– mondta Orbán Viktor a Várpalotai Hírcentrum Televíziónak adott pénteki interjújában.

Szerinte ugyanaz lesz a tétje Magyarországon a választásnak, mint minden európai országban az elmúlt 1-2 évben:

az egész európai politika és jövő a migránsokról meg a bevándorlásról szól

– nyilatkozta.

Magyarországon a helyzet meglehetősen egyszerű szerinte, mert egyedül a kormányzó pártok azok, amelyek az elejétől fogva egyértelműen a bevándorlás ellen, a migráció távoltartása mellett voltak, míg a többi szereplő személyében és pártként is akadályozta ezt a munkát.

Lázár János bécsi videójával pedig láthatóan elégedett, azt mondta róla, az is egy pontos képet rajzolt a nyugat-európai állapotokról.

Orbán Viktor szerint amiben még változhat a kampány hátralévő időszaka – és ebben maga is aktív szerepet akar vállalni – az az, hogy

beszélni kell végre a pénzről.

Egy migránsra az uniós előírások szerint kilenc millió forintot el kell költeni, arról nem beszélve, hogy el kell őket helyezni – magyarázta a miniszterelnök.

Hogyha bevándorlóországgá teszik Magyarországot a brüsszeli döntésekkel, akkor bevándorlóországgá kell átépíteni magunkat

– folytatta.

Szerinte ha most nem figyelünk oda és elhibázzuk, akkor a gazdasági teljesítményt nem a magyar emberekre, hanem a betelepítendőkre kell majd költeni.

A kormányfő az interjúban kitért arra is, hogy az európai népek fellázadtak Brüsszel, valamint a globális elit, a nagy pénzügyi érdekcsoportok ellen, akiket Magyarországon Soros György neve testesít meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik