Belföld

Ajándékkal lepheti meg a nyugdíjasokat a kormány a választás előtt

A Népszava nyugdíjas körökből származó információi szerint még húsvét előtt újabb ajándékot kaphatnak az idősek. Elterjedt, hogy az Orbán-kabinet a választás előtt még kioszt egy kör Erzsébet-utalványt – a találgatások szerint az elhúzódó tél kiadásaira hivatkozva.

„Szórják a pénzt nekünk, hülye nyugdíjasoknak. De én még elbírnék egy kis győzködést”
Nyugdíjasokat kérdeztünk arról, mire költötték a kormány év végi ajándékait, és mi a véleményük azokról.

A Fidesz kampányfogásának hírét az erősítette fel, hogy kedden délelőtt 11 órára összehívták az egyébként ritkán ülésező kormányközeli Idősek Tanácsát. Ezt a testület több tagja is megerősítette a lapnak.

A tanács nevében korábban is rendszeresen nyilatkozó Kusovszky Imréné ugyan azt mondta, meghívót és várható napirendet nem kaptak, őt is telefonon hívták meg a tanácskozásra, de azt a hírt nem cáfolta, hogy az ülésen részt vesz Orbán Viktor kormányfő is.

Márpedig az utóbbi években ez akkor fordult elő, amikor a miniszterelnök valamilyen nagy bejelentésre készült nyugdíjügyben, emlékeztetett a lap. Ezek közül a nagy miniszterelnöki bejelentések közül megemlítették a tavalyi nyugdíjemelést (0,9 százalék helyett 1,6 százalék), a karácsonyi Erzsébet-utalványt, nyugdíjprémiumot.

Vannak egyébként olyan hangok is, hogy nem lesz húsvéti Erzsébet-utalvány, hanem inkább a férfi 40 program bejelentése miatt teheti tiszteletét a miniszterelnök az Idősek Tanácsában.

Kiemelt kép: MTI / Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik