Belföld

Mintha háborúba menne Kövér házőrsége

Vettek éjjellátó készüléket, golyóálló sisakot, golyóálló mellényt, málhazsákot.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy az Országgyűlési Őrség a komoly tűzerő mellett már a védelemről is gondoskodott. A lap a házőrség honlapja, illetve a parlament üvegzseboldala alapján azt írja, golyóálló mellényből és sisakból is bevásároltak maguknak és nagy tételben vettek szolgálati ruhát is.

A tavaly december 21-én kiírt közbeszerzés alapján mintegy 385 millió forint jutna zoknira, bakancsra, zubbonyra, övre és málhazsákra. A beszállító az a cég lenne (Milipol Zrt.), amely 12 millióért éjjellátó készüléket és egyéb berendezést, 14,2 millióért autós és testkamerákat is ad.

Országgyűlési őrség (Array)
Kövér magánhadserege kesztyűs kézzel sokkolhat és fújhat
Gázspray-t és kesztyűt is vettek az Országgyűlési Őrségnek a szocialista kapcsolatairól ismert Székely Herbert cégétől – értesült a Magyar Nemzet.

Az Országgyűlési Őrségnél már rendszeresítették a gázmaszkot, a golyóálló sisakot és a golyóálló mellényt. Korábban sokkolót, viperát, gépkarabélyt, mesterlövészpuskát kapott a házőrség, amely a lap szerint így már inkább a Terrorelhárítási Központra emlékeztet.

Sokkoló pisztoly (Array)
Bivalyerős sokkolót vettek Kövérék
A Taser képes leteríteni egy bikát is. A szakértő azt mondja, nem biztos benne, hogy egy ilyen eszköznek helye van a parlamentben. 

Pintér Sándor belügyminiszter korábban a megnövekedett terrorveszéllyel indokolta az őrség arzenáljának folyamatos bővítését.

bilincs házőrség (Array)
Sokkolók után bilincsből vásárol be Kövér hadserege
Hasonló terméket fele áron lehet rendelni az internetről, de az nem felel meg a kiképzési követelményeknek, és egyébként sem rendelhet az őrség webáruházból – közölték.

2010-ig a közjogi méltóságok védelmét a Készenléti Rendőrség kormányőrei végezték, de amikor 2010-ben megalakult a TEK, átvette a köztársasági elnök, a miniszterelnök és a házelnök személyi védelmét, majd megalakult az Országgyűlési Őrség, így Kövér Lászlóra már a saját emberei vigyáznak. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik