Belföld

Sokkolók után bilincsből vásárol be Kövér hadserege

bilincs házőrség (Array)
bilincs házőrség (Array)

Hasonló terméket fele áron lehet rendelni az internetről, de az nem felel meg a kiképzési követelményeknek, és egyébként sem rendelhet az őrség webáruházból – közölték.

Sokkolók után bilincseket vesz az Országgyűlési Őrség – írja a Magyar Nemzet. A Kövér László kezdeményezésére két éve alakult testület húsz, nyomógombos kivitelű bilincset szerez be darabonként 27305 forintért, a parlamenti sajtóiroda tájékoztatása szerint az állomány kiképzésére.

A lap felvetette, hogy a beszerezni kívánt bilincs külföldi internetes áruházakban kulcsos kivitelben már kevesebb mint 13 ezer forintért megvásárolható. Erre a hivatal azt válaszolta, hogy kényszerítő és kiképző eszközöket csak nemzetbiztonságilag átvilágított beszállítótól rendelhetnek, internetes áruházakból nem.

A 349 fős házőrségre évente 2,3 milliárd forintot költenek. A testület feladata többek közt a házelnök, az Országház és a Képviselői Irodaház védelme.

A bilincseket a Milipol Zrt-től veszik, korábban ettől a cégtől vettek gázspray-ket és sokkolókat is. A cég tulajdonosa a kiváló szocialista kapcsolatokkal rendelkező Székely Herbert, aki az alvilági leszámolás áldozatául esett Fenyő János munkatársa volt – emlékeztet a Magyar Nemzet. A céget az MSZP-SZDSZ kormányok idején még Combat Kft-nek hívták, akkor is tarolt az állami beszerzéseken, amit a Fidesz is kritizált. A kormányváltás után azonban, egy névváltoztatást követően hasonló sikerrel indulnak az állami tendereken, mint 2010 előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik