Belföld

Rosszul lett M. Richárd, kórházba vitték

Kórházba került a Dózsa György úti kabriósként elhíresült M. Richárd – értesült a 24.hu A férfi előzetes letartóztatásáról szombaton kora délután döntöttek volna a Fő utcában, de rosszul lett még az ülés előtt.

Úgy tudjuk, a férfit a János kórházba vitték, ott határoznak hamarosan arról, rács mögé kerül-e.

Az ügyészség a tragikus karambollal összefüggésben korábban már többször lecsukatta volna M. Richárdot, hiába: a bíróság először nyomkövető nélkül, majd nyomkövetővel, de csak házi őrizetet rendelt el vele szemben. Most azonban megszegte a szabályokat, ezért csütörtökön őrizetbe vették.

Fotó: 24.hu / Bielik István

Mint ismert, a tragikus baleset tavaly május 15-én délután történt. A körülményekről a rendőrség akkor annyit közölt, hogy két autó karambolozott a Kassák Lajos és a Dózsa György út találkozásánál, és az egyik jármű az ütközés erejétől belerohant a buszmegállóba. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a fehér kabrió nagy sebességgel rohant bele a másik, éppen kanyarodó Citroën oldalába, amely így a várakozók közé csapódott. A balesetben a Vízművek két munkatársa vesztette életét.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A kabrió sofőrje – aki a kecskeméti maffiaper egyik elítéltje – a történtek után több lapnak is nyilatkozott és azt mondta, mérhetetlenül sajnálja, de vétlennek érzi magát, a balesetben nem ő hibázott, a másik kocsinak kellett volna megadnia az elsőbbséget. Boszorkányüldözésről” beszélt.

A rendőrök később őrizetbe vették, miután a beszerzett bizonyítékok, szakértői vélemények alapján megalapozottá vált a gyanú. Ezt akkor ugyan nem közölték, de mint kiderült, a sofőr lényegesen gyorsabban hajtott a szakértők szerint a megengedettnél.

Fotós: Schultz László tű.ftörm. / FKI

Az ügyészség – mint azt írtuk – már akkor előzetes letartóztatásba küldte volna M. Richárdot, a bíróság úgy döntött, házi őrizetbe helyezi. A bíróság erről szóló tájékoztatásából derült ki, hogy a férfi a gyanú szerint a baleset előtt kokaint fogyasztott.

(Kiemelt fotó: 24.hu / Bielik István)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik