Belföld

Őrizetbe vették a rendőrök M. Richárdot

Őrizetbe vették a rendőrök a Dózsa György úti baleset kapcsán meggyanúsított M. Richárdot – ahogy a Pesti Srácrok arról csütörtökön beszámolt. A 24.hu megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság most közölte:

a kabrióst a házi őrizet szabályainak megsértése miatt fogták el csütörtökön kora délután.

A férfi tehát jelenleg őrizetben van,  a rendőrség pedig kezdeményezte az előzetes letartóztatását. És mint azt a Fővárosi Főügyészségtől megtudtuk, a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azóta indítványozta a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését.

Mint ismert, a tragikus baleset tavaly május 15-én délután történt. A körülményekről a rendőrség akkor annyit közölt, hogy két autó karambolozott a Kassák Lajos és a Dózsa György út találkozásánál, és az egyik jármű az ütközés erejétől belerohant a buszmegállóba. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a fehér kabrió nagy sebességgel rohant bele a másik, éppen kanyarodó Citroën oldalába, amely így a várakozók közé csapódott. A balesetben a Vízművek két munkatársa vesztette életét.

A kabrió sofőrje – aki a kecskeméti maffiaper egyik elítéltje – a történtek után több lapnak is nyilatkozott és azt mondta, mérhetetlenül sajnálja, de vétlennek érzi magát, a balesetben nem ő hibázott, a másik kocsinak kellett volna megadnia az elsőbbséget. Boszorkányüldözésről” beszélt.

A rendőrök később őrizetbe vették, miután a beszerzett bizonyítékok, szakértői vélemények alapján megalapozottá vált a gyanú. Ezt akkor ugyan nem közölték, de mint kiderült, a sofőr lényegesen gyorsabban hajtott a szakértők szerint a megengedettnél.

Az ügyészség már akkor előzetes letartóztatásba küldte volna M. Richárdot, a bíróság úgy döntött, házi őrizetbe helyezi. A bíróság erről szóló tájékoztatásából derült ki, hogy a férfi a gyanú szerint a baleset előtt kokaint fogyasztott.

(Kiemelt fotó: 24.hu / Bielik István)

Ajánlott videó