Belföld

Szabadon távozhatott a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja

Két ember halt meg a Dózsa György úti balesetben, a százzal gázoló M. Richárd mégis házi őrizetben védekezhet tovább.

A májusi, Dózsa György úti halálos baleset okozásával gyanúsított M. Richárd előzetes letartóztatásáról döntött hétfőn délelőtt a bíróság:

az előzetes várakozásokkal ellentétben nem helyezték előzetesbe a férfit.

A gyanúsított távozóban azt mondta a 24.hu-nak, hogy szabadlábon védekezhet és nem került házi őrizetbe. A férfi ennyit mondott, majd a rá várakozó barátaival és barátnőjével elhagyta a bíróságot. Az ügyészség álláspontja – ami hivatalos – azonban különböző: M. házi őrizetbe kerül, de nyomkövetőt nem kell viselnie.

Fotó: 24.hu/Bielik István

A 24.hu tudósítója szerint a férfit Novák Péter védi. M.Richárdot szombaton délután vette őrizetbe a rendőrség, miután megalapozottá vált vele szemben a halálos közúti baleset okozásának gyanúja. A férfi még májusban rohant Mercedes kabriójával egy éppen kanyarodó Citroënbe, amely buszmegállóban várakozó emberek közé csapódott a Dózsa György úton. A balesetben ketten meghaltak.

Fotó: 24.hu/Bielik István

A 24.hu úgy értesült, hogy M. Richárd a gyanú szerint

túl gyorsan, óránként 100 kilométer feletti sebességgel hajtott,

ezért történt a baleset. A rendőrség nem sokkal a baleset után azt nyilatkozta, hogy nem találtak a helyszínen féknyomot.

Fotó: 24.hu/Bielik István

Korábban a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta a 24.hu-nak: a bűnismétlés veszélye miatt indítványozták a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését.

Fotó: 24.hu/Bielik István

M. Richárd a kecskeméti maffiaper ötödrendjű vádlottjaként korábban nyolc év fegyházbüntetést kapott, őt és társait bűnszervezet tagjaként elkövetett emberölés előkészületével, fegyvercsempészéssel és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolta az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik