Belföld
szatmary-kristof(960x640).jpg (Array)

Gyűlnek a fideszes kereskedelempolitikus gondjai, akinek a cége sokszor nem adott nyugtát

Baksa Roland
Baksa Roland

újságíró. 2018. 02. 09. 08:50

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálatot indít Szatmáry Kristóf, a kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos cégének ügyében – ilyen tartalmú levelet adott ki a NAV. Az ügyben Vajda Zoltán, az Együtt politikusa, az áprilisi választásokon Szatmáry kihívója tett bejelentést, miután ő maga is azt tapasztalta, amiről a 24.hu több cikkben is beszámolt: többször elmaradt a nyugtaadás Szatmáry cégénél, ez pedig bevételeltitkolásra ad lehetőséget, amivel az adó egy részét úszhatják meg.

Egy héten keresztül 6 kollégánk összesen 12-szer vásárolt ott, ebből 9 alkalommal elmaradt a nyugtaadás. Szatmáry nem ismerte el, hogy igazak lennének az általunk tapasztaltak (amelyek más vásárlók beszámolóival is egybevágnak egyébként), majd másnap rejtett kamerás felvételeinket is nyilvánosságra hoztuk. Utána a miniszteri biztos azt állította, hogy videóink hamisak.

Természetesen fenntartunk minden, korábbi cikkünkben szereplő mondatot, videóinkat nem hamisítottuk. Szatmárytól kértünk interjút, hogy szemtől szemben védhesse meg az ő álláspontját, és ne csak közlemények mögé bújva kommunikáljon. Szatmáry nem reagált interjúkérésünkre, és arra sem válaszolt, fenntartja-e még az állításait.

Vajda Zoltán február 2-án tett bejelentést a NAV felé, ezt közérdekű bejelentésként értékeli az az adóhatóság, amely egyébként fél éve feketefoglalkoztatáson kapta Szatmárynak a cégét. Az eljárás határideje május, de a határidő kitolható.

Szatmáry azt hangoztatta, hogy a boltjuk biztonsági kameráinak felvételét akkor lehet felhasználni, megnézni, ha lesz eljárás. A NAV mostani levele alapján lesz eljárás, így nem lehet akadálya annak, hogy Szatmáryék kamerafelvételei nyilvánosságra kerülhessenek. A 24.hu vásárlásokat lebonyolító újságírói múlt héten kifejezetten kérték Szatmáryt és a cégét, hogy ne törölje le a kamerafelvételeket, és hogy hozzájárulunk ahhoz, hogy a vásárlásainkról készült felvételeket közzétegyék.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.