Belföld

Gyűlnek a fideszes kereskedelempolitikus gondjai, akinek a cége sokszor nem adott nyugtát

szatmary-kristof(960x640).jpg (Array)
szatmary-kristof(960x640).jpg (Array)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálatot indít Szatmáry Kristóf, a kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos cégének ügyében – ilyen tartalmú levelet adott ki a NAV. Az ügyben Vajda Zoltán, az Együtt politikusa, az áprilisi választásokon Szatmáry kihívója tett bejelentést, miután ő maga is azt tapasztalta, amiről a 24.hu több cikkben is beszámolt: többször elmaradt a nyugtaadás Szatmáry cégénél, ez pedig bevételeltitkolásra ad lehetőséget, amivel az adó egy részét úszhatják meg.

Egy héten keresztül 6 kollégánk összesen 12-szer vásárolt ott, ebből 9 alkalommal elmaradt a nyugtaadás. Szatmáry nem ismerte el, hogy igazak lennének az általunk tapasztaltak (amelyek más vásárlók beszámolóival is egybevágnak egyébként), majd másnap rejtett kamerás felvételeinket is nyilvánosságra hoztuk. Utána a miniszteri biztos azt állította, hogy videóink hamisak.

Természetesen fenntartunk minden, korábbi cikkünkben szereplő mondatot, videóinkat nem hamisítottuk. Szatmárytól kértünk interjút, hogy szemtől szemben védhesse meg az ő álláspontját, és ne csak közlemények mögé bújva kommunikáljon. Szatmáry nem reagált interjúkérésünkre, és arra sem válaszolt, fenntartja-e még az állításait.

Vajda Zoltán február 2-án tett bejelentést a NAV felé, ezt közérdekű bejelentésként értékeli az az adóhatóság, amely egyébként fél éve feketefoglalkoztatáson kapta Szatmárynak a cégét. Az eljárás határideje május, de a határidő kitolható.

Szatmáry azt hangoztatta, hogy a boltjuk biztonsági kameráinak felvételét akkor lehet felhasználni, megnézni, ha lesz eljárás. A NAV mostani levele alapján lesz eljárás, így nem lehet akadálya annak, hogy Szatmáryék kamerafelvételei nyilvánosságra kerülhessenek. A 24.hu vásárlásokat lebonyolító újságírói múlt héten kifejezetten kérték Szatmáryt és a cégét, hogy ne törölje le a kamerafelvételeket, és hogy hozzájárulunk ahhoz, hogy a vásárlásainkról készült felvételeket közzétegyék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik