Belföld

Hárman ütöttek le egy 20 éves lányt egy budapesti dohányboltban

Fotó: Marjai János/24.hu
Fotó: Marjai János/24.hu

Indokolatlanul támadtak rá egy fiatal nőre egy dohányboltban szerdán este a Lehel Csarnokban.

Az áldozat egyik barátnője a 24.hu-nak elmondta, a lány 9 óra körül távozott tőlük, majd 15 percre kaptak tőle egy SMS-t:

Nagy bajban vagyok, megvertek hárman, a Lehel téri dohányboltban vagyok, a sarokban, nem merek kimenni.

A barátnő és annak barátja azonnal vette a cipőjét, tíz percen belül a helyszínre is értek. A bántalmazott fiatal reszketett a félelemtől.

A lányra egy 25 éves férfi és két, 21 és 15 éves lány támadott rá előzmények nélkül. Az áldozat csupán cigarettát szeretett volna vásárolni, amikor az elkövetők előbb trágár módon, szóban inzultálták, majd a pénzét kezdték követelni.

Fotó: Marjai János/24.hu

Mivel a lány nem hagyta magát, hátracsavarták a kezét, a hajánál fogva a földre teperték, a lábát és a bordáját kezdték el rugdosni, a fejét ököllel ütötték. Az is lehet, hogy egy időre elvesztette az eszméletét.

Az eladó megpróbált közbeavatkozni, de sikertelenül. Amikor megpróbálták az áldozatot kirángatni az üzlet elé, az eladó értesítette a rendőröket, a támadók pedig elmentek.

A rendőrök a villamosmegállóban érték utol a tetteseket, akiket visszavittek a helyszínre. A barátnő szerint ekkor is brutálisan, minősíthetetlenül viselkedtek.

A férfi rugdosta a rendőrautót. Mivel hárman sem bírtak el vele, erősítést kellett hívni. A végére öt rendőr és egy mentőautó volt már kint. Vezetőszáron és bilincsben rakták be végül a kocsiba, de még ekkor is köpködött

– mesélte, hozzátéve, hogy a fiatalabb lány alkohollal a kezében akart beszállni a járműbe. Kiderült, hogy mindhárman ittasak voltak.

Fotó: Marjai János/24.hu

Az áldozatot a mentő a Honvédkórházba szállította, ahol ellátták és látleletet vettek tőle. Ezután barátnője vitte be a rendőrségre.

A rendőrök megnézték a dohánybolt kamerafelvételeit, és nem hitték el, hogy ilyesmi megtörténhet

– mondta lapunknak.

Az őrsre be kellett hívni a 15 éves lány gyámját, mert még kiskorú. Ő mesélt nekik arról, hogy a 25 éves elkövetőnek priusza van: korábban tíz év letöltendő börtönbüntetést kapott, amiből hatot le is töltött. A lányokról nem adott ki információt.

A sértett hajnalban hazatérhetett, és bár az eset megviselte, a körülményekhez képest jól van.

A lány barátnője azért osztotta meg velünk a történetét, mert szeretné, ha mással ez nem fordulhatna elő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságot a 24.hu megkeresésére arról tájékoztatott, hogy az üggyel kapcsolatban csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult eljárás, az elkövetők szabadlábon védekezhetnek. Megerősítették, hogy a tettesek a rendelkezésre álló adatok szerint alkoholt fogyasztottak és a rendőri intézkedésnek ellenszegültek, ezért a rendőrök kényszerítőeszközt alkalmaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik