Belföld

Vonás tollvonás – Hiller nem alkuszik

A választmányi elnök nem ír alá a Jobbikkal megállapodást. Szignója nélkül viszont nincs szövetség.

Már nincs bojkott a kormánypárti média ellen, így adott is egy gigainterjút a Magyar Időknek Hiller István, aki optimista. Szerinte sikeres lehet az MSZP, ha a baloldaliságot és a nemzet kérdését össze tudja kapcsolni. Bízik abban, hogy az elmúlt időben elmozdultak a holtpontról, nem tartja szegénységi bizonyítványnak, hogy a parlamenti frakcióval rendelkező pártok közül csak nekik nincs saját miniszterelnök-jelöltjük.

Mágneshatásnak nevezi, hogy szélesebb együttműködésben gyorsabban, intenzívebben megszólítható a választó.

Ennek a mágneshatásnak az eredménye például, hogy Pécsett az a Mellár Tamás a közös jelöltünk, aki inkább konzervatívnak nevezhető, és az első Orbán-kormány idején a statisztikai hivatal elnöke volt, most pedig velünk van.

Őt nem a pillanatnyi számok, hanem az érdekli, mozgásba lehet-e a hozni a demokratikus ellenzéket, a gondolatai, képviselői iránt fogékony választókat. Nem izgatja, hogy miniszterelnök-jelöltjük korábban azt mondta, a Fidesznél is jobban utálta a szocialistákat, az érdekli, hogy Karácsony Gergely egy baloldali gondolkodású, modern politikát folytató politikus.

Karácsony Gergely nem blöffölt a 120 ezer forintos, 13. havi nyugdíj ígéretével
Nem egy pókerarc. Nem tud blöffölni, komolyan hisz abban, hogy Orbán verhető.

Világossá vált, hogy Orbánt nem egy baloldali Orbán verheti és

Karácsony Gergely habitusában és beszédmódjában is megtestesít, az egészen más, mint Orbán Viktoré. Valós választási lehetőség.

Soros, Gyurcsány kell a Fidesznek

Az Országgyűlés szocialista alelnöke elárulja, egy vezető fideszes a Parlament folyosóján azt mondta neki,

csak két emberrel ne történjen baj 2018-ig, Gyurcsány Ferenccel és Soros Györggyel. Ez nagyjából be is mutatja, hogy a Fidesz mire épít.

Szerinte nem szabad elfogadni a Fidesz játékszabályait, sem a pályát, amit kijelöl hiába sürgetik sokan a baloldal összefogását Vona Gáborékkal, mert a szövetségi politikáról – az MSZP alapszabálya szerint – a választmány dönt.

A választmány elnökének engem választottak meg, az aláírásom nélkül most nincsen érvényes szövetségi politika. Az én kezem pedig nem fog aláírni együttműködést a Jobbikkal.

A képet azzal árnyalja, hogy azt nem tekinti szövetségnek, ha az MSZP jelöl vagy támogat valakit, akit más párt is támogat a saját jogán, de az biztos,

nem lesz együttműködési megállapodás a Jobbikkal. Helyi megállapodásokról sem tudok, és nem is tanácsolnám senkinek.

A lap nagyon hosszan sorolja, miben és mennyire sikeres a Fidesz, amit Hiller nem tapasztal, vissza is vág az oktatás, az egészségügy állapotával, a rossz hangulattal, a megosztó politikával, a Fidesz ellenségképzésével. Az MSZP végét vizionáló elemzőket felbérelt siratóasszonyoknak nevezi, mondván, baloldali értékrendet valló tömegek vannak és lesznek.

Ki kell jelenteni, hogy nincs kormányváltás az MSZP, illetve az MSZP–Párbeszéd-szövetség nélkül. Aki ezt nem fogadja el, az vagy nem látja a politikai realitást, vagy tudatosan hazudik.

A történész és a baloldali politikus is azt mondatja vele, országot, nemzetet, Euró­pát összekapcsolva kell kiállni az emberek elé, de a magyar baloldal és a nemzet összekötése nem jelenti azt, hogy a jobboldal vagy a Fidesz felfogását osztanák.

Hiller István: Erősen kapaszkodtam, amikor Orbán megdicsért
A szoci házalelnököt ma szembedicsérte a miniszterelnök a parlamentben. Ez most micsoda? Szívatás?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik