Közélet

Karácsony Gergely nem blöffölt a 120 ezer forintos, 13. havi nyugdíj ígéretével

Nem egy pókerarc, így nem tud blöffölni. Komolyan hisz abban, hogy Orbán verhető.

A Népszavának Karácsony Gergely elárulja, időnként pókerezik és mindig veszít (Orbán Viktor ultizik – a szerk.), de nem bánja, mert szerencsés a szerelemben,

és ami a kártyában gyengeség, az a politikában erény: nem tudok blöffölni. Felszabadultan, meggyőződéssel csak arról tudok beszélni, amiben hiszek. A politikában pedig nem szerencsére építek, hanem stratégiára.

Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje abban bízik, hogy a választófülke biztonságos hely, ott mindenki szíve szerint szavazhat. Hisz abban, hogy rendszer megbuktatható, mert

ennek a társadalomnak mindig meg volt az egészséges túlélési ösztöne, levetette magáról Rákosit, kibekkelte Kádárt. És most is ellenáll. (…) Nem véletlen, hogy a hatalom be van tojva. Ha erősnek érezné magát, nem próbálná minden eszközzel bebetonozni magát. Igenis reális, hogy a Fidesz elveszítse a választásokat.

Az interjúban szóba kerül a hódmezővásárhelyi időközi választás, az MSZP belharca, és az is, hogy Soros György szerint Orbán Viktor megvette az MSZP vezetőit. Azt mondja, ő egy árulóval sem találkozott.

A közvélemény-kutatásokról – egykori szakmájáról – azt mondja, tíz év tapasztalata alapján  tudja, hogy

a közhangulat olyan, mint a dinoszaurusz: mindig késleltetve és baromi lassan mozdul meg.

Abban teljesen biztos, hogy a választás nagyon szoros lesz, és az általa vezetett szövetség lesz a legerősebb a mai ellenzéki formációk közül és hisz abban is, hogy

az embereket nem lehet pár ezer forintos alamizsnával megvenni.

Sokan elégedetlenek (nyugdíjrendszerrel, egészségüggyel, oktatással), ha a politika a valóságról szólna, szerinte egyértelműen ők nyernének.

Hazudozásban viszont gyengék vagyunk – erre egyébként büszke vagyok. Azt tudom mondani, hogy aki úgy érzi, a menekültek elvették a munkáját, az szavazzon a Fideszre, aki pedig úgy érzi, hogy baj van az egészségüggyel, baj van az oktatással, baj van a nyugdíjakkal, az szavazzon ránk. És akkor nyerünk.

120 ezer forintos, 13. havi nyugdíjat ígér Karácsony Gergely
A miniszterelnök jelölt elmondta, a magyar baloldal nem tud nem beszélni a tizenharmadik havi nyugdíjról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik