Belföld

Fényes nappal rúgtak le a buszról egy 15 éves lányt Budapesten

Négyen támadtak rá egy fiatal lányra a 85E jelzésű fővárosi autóbuszon, a bántalmazást pedig egy megállóban folytatták, miután lerúgták az áldozatot a járműről — tudta meg a 24.hu.

Egyik olvasónk számolt be róla, hogy lánya 2018. január 9-én kedden 14 óra 59 perc körül szállt fel a 85E-s buszra, ahol ismeretlenek támadtak rá.

A Kada utcai megállónál felszállt három 16 és 20 év közötti nő és egy 10-12 év körüli fiú, akik a busz elindulása után indokolatlanul, előzmények nélkül lökdösni kezdték a gyerek évfolyamtársát.

A lányom megkérte őket, hogy fejezzék be. Ekkor hangosan szidalmazni kezdték, valamint több alkalommal arcon ütötték

– mesélte olvasónk.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Mint mondta, a buszon senki, még a sofőr sem segített neki, pedig tudomása szerint ilyen esetekben azonnal értesítenie kellett volna a rendőrséget.

A sértettek az Újhegyi sétány megállónál leszálltak, de nem is volt más választásuk, mert a 15 éves lányt az egyik támadó szabályosan lerúgta a buszról.

A bántalmazás tovább folytatódott, majd az elkövetők elhagyták a helyszínt.

A látlelet szerint a fiatal lány arcának bal oldalán zúzódások és hámsérülések keletkeztek, a szeme környéke belilult és feldagadt.

Megkeresésünkre a a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága arról tájékoztatott, hogy az ügyben csoportos garázdaság bűntett miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A család 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Decemberben négy férfi a budapesti VII. kerületi Damjanich utcában közlekedő 70-es trolibuszon ütött meg többször egy férfit, majd távoztak a helyszínről. A 16-20 év körüli férfiakról a trolibusz kamerája felvételeket készített, és mivel a felhívás azóta már lekerült a rendőrség honlapjáról, feltehetően elkapták a tetteseket.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik