Nagyvilág
Perris, 2018. január 16.
A Riverside megyei seriffi hivatal által 2018. január 16-án közreadott kombókép az 57 éves David Allen Turpinrõl és 49 éves feleségérõl, Louise Anna Turpinrõl. Az amerikai házaspárt január 14-én õrizetbe vették a kaliforniai Perrisben, ahol a családi házukban embertelen körülmények között, a világtól elzárva tartották tizenhárom, kettõ és huszonkilenc év közötti gyermeküket. A szülõket kínzással és gyermekeik veszélyeztetésével vádolják. (MTI/EPA/Riverside megyei seriffi hivatal)

Horrorház Kaliforniában: naponta egyszer ehetett, évente kétszer fürödhetett a 13 gyerek

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 01. 18. 15:16

Mint arról korábban beszámoltunk, láncra verve és ágyakhoz bilincselve tartotta fogva 13 gyermekét egy kaliforniai házaspár, akiket emberkínzással és fiatalkorúak veszélyeztetésével vádoltak meg.

Az NBC News az ügyhöz közelálló forrására hivatkozva csütörtökön arról írt, hogy a 2 és 29 év közötti áldozatok csak naponta egyszer kaptak enni és évente kétszer fürödhettek meg.

A gyerekeket jelenleg kórházban ápolják kóros alultápláltság miatt. Antibiotikumokat, vitaminokat és tápanyagban gazdag ételeket kapnak. A lap információi szerint az orvosok attól tartottak, hogy az alultápláltságtól sokkos állapotba kerülnek. Ha fizikai állapotuk javul, pszichológusok veszik majd kezelésbe őket.

Perris, 2018. január 16.
A KABC-TV által 2018. január 16-án közreadott, videofelvételrõl készített kép arról a kaliforniai Perrisben levõ családi házról, amelybõl egy házaspár embertelen körülmények között nevelt tizenhárom gyermekét január 14-én kimentették. Az 57 éves David Allen Turpin és 49 éves felesége, Louise Anna Turpin a világtól elzárva, mocsokban tartotta, éheztette, és esetenként az ágyhoz láncolta két és huszonkilenc év közötti gyermekeit. A kínzással és gyermekeik veszélyeztetésével vádolt szülõket õrizetbe vették. (MTI/AP/KABC-TV)
MTI/AP/KABC-TV

A hozzátartozók elmondása szerint a család erős keresztény volt, a sok gyermeket a szülők azzal magyarázták, hogy Isten utasította a szaporodásra őket. A fiataloknak hosszú monológokat kellett megtanulniuk a Bibliából, állítólag többen azt tervezték közülük, hogy az egész könyvet bemagolják.

A nyomozók most azt próbálják megállapítani, hogy a vallásuk közrejátszott-e a gyerekek bebörtönzésében. A legfiatalabbak tisztelettudóak és együttműködőek voltak a hatóságokkal, de vallomást nem tudtak tenni. A hatóság emberei jelenleg is azon dolgoznak, hogy a házaspár felnőttkorú gyerekeit „szóra bírják”.

A rendőrség korábbi közleményében arról számolt be, hogy a szülők nem tudtak logikus magyarázattal előállni cselekedetükre. Csütörtökön lépnek először bíróság elé.

Az ügyről szerdán itt írtunk bővebben:

Kaliforniai horrorház: mintha a gyerekek sosem látták volna a Napot
Láncra verve tartotta fogva tizenhárom gyerekét egy amerikai házaspár. A közösségi médiában közzétett fotókon az egész család kicsattant a boldogságtól, de a házukba soha senkit nem engedtek be.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Riverside megyei seriffi hivatal

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vladimir Putin, President of Russia, during the opening session of the Paris Peace Forum, an event that is a part of the commemoration ceremonies to mark the centenary of the 1918 Armistice, at the Villette Conference Hall in Paris
The Paris Peace Forum was created to
bring together all actors of global
governance to strengthen multilateralism
and international cooperation. 
On Sunday, November 11, 2018, in Paris, France. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.