Nagyvilág

Horrorház Kaliforniában: naponta egyszer ehetett, évente kétszer fürödhetett a 13 gyerek

Mint arról korábban beszámoltunk, láncra verve és ágyakhoz bilincselve tartotta fogva 13 gyermekét egy kaliforniai házaspár, akiket emberkínzással és fiatalkorúak veszélyeztetésével vádoltak meg.

Az NBC News az ügyhöz közelálló forrására hivatkozva csütörtökön arról írt, hogy a 2 és 29 év közötti áldozatok csak naponta egyszer kaptak enni és évente kétszer fürödhettek meg.

A gyerekeket jelenleg kórházban ápolják kóros alultápláltság miatt. Antibiotikumokat, vitaminokat és tápanyagban gazdag ételeket kapnak. A lap információi szerint az orvosok attól tartottak, hogy az alultápláltságtól sokkos állapotba kerülnek. Ha fizikai állapotuk javul, pszichológusok veszik majd kezelésbe őket.

MTI/AP/KABC-TV

A hozzátartozók elmondása szerint a család erős keresztény volt, a sok gyermeket a szülők azzal magyarázták, hogy Isten utasította a szaporodásra őket. A fiataloknak hosszú monológokat kellett megtanulniuk a Bibliából, állítólag többen azt tervezték közülük, hogy az egész könyvet bemagolják.

A nyomozók most azt próbálják megállapítani, hogy a vallásuk közrejátszott-e a gyerekek bebörtönzésében. A legfiatalabbak tisztelettudóak és együttműködőek voltak a hatóságokkal, de vallomást nem tudtak tenni. A hatóság emberei jelenleg is azon dolgoznak, hogy a házaspár felnőttkorú gyerekeit „szóra bírják”.

A rendőrség korábbi közleményében arról számolt be, hogy a szülők nem tudtak logikus magyarázattal előállni cselekedetükre. Csütörtökön lépnek először bíróság elé.

Az ügyről szerdán itt írtunk bővebben:

Kaliforniai horrorház: mintha a gyerekek sosem látták volna a Napot
Láncra verve tartotta fogva tizenhárom gyerekét egy amerikai házaspár. A közösségi médiában közzétett fotókon az egész család kicsattant a boldogságtól, de a házukba soha senkit nem engedtek be.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Riverside megyei seriffi hivatal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik