Belföld

Megvert egy rendőrt Ferihegyen az őrjöngő brit utas – videóval

Gyorsított eljárásban állított bíróság elé az ügyészség egy brit férfit, aki több intézkedő rendőrre is rátámadt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Kétrendbeli hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és garázdaság vétségével vádolta meg. A dühöngő külföldi egy év börtönt kapott három év próbaidőre felfüggesztve, illetve egy évre kiutasították Magyarországról.

Január 5-én reggel az egyik egyenruháshoz azzal mentek oda a reptéren, hogy a részeg külföldi utas az egyik ruhaüzlet előtt agresszívan viselkedik. A civil ruhában lévő alezredes odalépett hozzá, de mielőtt  igazolni tudta volna magát, illetve intézkedhetett volna, a férfi nagy lendülettel fejen ütötte, és emiatt elesett. Erről felvétel készült:

Miközben ő a földön feküdt, a támadó ismét nekirontott. Ezalatt a helyszínre ért két törzsőrmester, de a külföldi továbbra sem állt le. Végül megbilincselték, egyiküket eközben mellkason ütötte. A férfi indulatai még az előállító helyiségben sem csitultak, hátrafelé rúgott és próbálta elgáncsolni harmadik egyenruhást – tájékoztatott csütörtökön a Fővárosi Főügyészség.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik