Belföld

Szigetvári csalás miatt feljelenti a Fideszt

Szigetvári Viktor (szigetvári viktor)
Szigetvári Viktor (szigetvári viktor)
Ami a Jobbiknál tiltott támogatás, az a Fidesznél is az lehetett 2014-ben.

Szigetvári Viktor – Juhász Pétert követően – csalás gyanúja miatt feljelentést tesz a Fidesz 2014-es plakátvásárlásai ügyében. Az Együtt választmányi elnöke szerint a számvevőknek a Fidesz 2014-es plakátkiadásait is vizsgálnia kell, ha fenntartja, hogy a Jobbiknál ez tiltott támogatás volt. 

Korábban a Fidesz politikusai, köztük Orbán Viktor miniszterelnök, a csalás gyanújára azzal válaszoltak, hogy a gazdálkodásukat az Állami Számvevőszék megvizsgálta és mindent rendben talált.

Az ÁSZ nem mentette ki a csalásgyanú alól a Fideszt
A pártok azt számoltak el a kampányban, amit akartak, a számvevőknek a plakátolást végző magáncégek költéseinek ellenőrzésére nem volt jogosultságuk.

Szigetvári Viktor felháborítónak tartja, hogy a számvevőszék – a Jobbik vizsgálatának lezárása előtt – hivatalos jelentéstervezetet adott ki a sajtónak.

Az elmúlt közel három évtizedben példátlan, hogy a pártok vizsgálatának lezárása előtt, gyakorlatilag hivatalos álláspontként közöl érdemi hátránnyal járó megállapítást a számvevőszék.

Az Együtt választmányi elnöke szerint az ÁSZ-nak a tiltott párttámogatás ügyében a Fidesz ellen is vizsgálatot kell indítani, hiszen a szabályok, amelyek alapján most a döntést hozta, már 2014-ben is hatályban voltak.

Azt hantázott a Fidesz a plakátjairól, amit csak akart
Megmutatjuk, hogyan ugrott volna ki azonnal, hogy valami nagyon sántít Orbánék könyvelésében. Úgy tűnik, az ÁSZ a legalapvetőbb információk nélkül fogadta el a pártok elszámolásait.

A Kantar Média plakátpiaci auditja alapján 2014 tavaszán a Fidesz-KDNP február és április között több mint 743 millió forintért használt közterületi hirdetést.

Ez önmagában annyi, mint amennyit a hivatalos közlönyben a pártszövetség a teljes kampányidőszakra kiadásként elszámolt. A bevett piaci ár alatti kedvezményekkel való plakáthasználat így a Fidesz 2014 tavaszi parlamenti választási kampányára is megáll. Ezt is vizsgálni kell.

Szigetvári Viktor felszólított Domokos László ÁSZ-elnököt, hogy rendeljen el célzott vizsgálatot a Fidesz 2014-es plakátkiadásait illetően, mert joggal feltételezhető, hogy a kampány idején áron alul kaptak plakáthelyeket.

Korábban Juhász Péter a 2014-es választás kampányfinanszírozási szabályainak megsértése miatt ismeretlen tettes ellen már feljelentést tett, Szigetvári Viktor most csalás gyanújával ismét az ügyészséghez fordul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik