Belföld

Egyre furcsább a ceglédi ügy: mindent megúszhat a gyermeklányokat molesztáló férfi

  • Megint tanút aláztak a ceglédi rendőrök: beidézték, majd megkérdezték a 16 éves lányt, hogy mit keres ott ilyen piszlicsáré dologgal.
  • Két rendőrkapitányságon már lezárták a nyomozást, a harmadikon megnyugtatták a gyanúsítottat, hogy nem kerül börtönbe.
  • Az egyik megrontott 13 éves lányt megvizsgálták, és megállapították, hogy szűz. Na ezt már sem az áldozat, sem a gyanúsított nem érti.
  • R. Martin, aki ellen többrendbeli szexuális visszaélés miatt folyt nyomozás, elmondta lapunknak, hogy már a külföldi jövőjét tervezi.

Rendőrségi forrásaink is értetlenül állnak annak a zaklatási ügynek a fejleményei előtt, amiről többször hírt adtunk. Egy pilisi férfiről van szó, aki ellen – a gyámhatóság feljelentése nyomán – indult eljárás,  kiskorúakkal szembeni szexuális bűncselekmények miatt.

A feljelentők több mint egy tucat zaklatásról, erőszakról és két 13 éves lánnyal létesített szexuális kapcsolatról rendelkeztek adatokkal. R. Martin az eddigi jelek szerint a Facebookon vadászott, többnyire olyanokra, akiket érzelmileg labilisnak ítélt. Különféle trükkökkel (ígérgetés, könyörgés, fenyegetőzés) próbálta őket szexre bírni,  két esetben bizonyítható, hogy sikerült is. Az egyik lány például arról számolt be, hogy R. Martin szándékosan fájdalmat okozott neki, és nem akart leállni.

Az első feljelentőt, M. Szilviát még augusztusban egyszerűen elküldték a ceglédi rendőrkapitányságról, rasszista és cinikus megjegyzések kíséretében. A cikkeink nyomán keletkezett sajtódetonáció késztette végül arra a hatóságot, hogy mégis foglalkozzon az üggyel. A nyomozás megkezdése óta a rendőrség nem ad ki semmilyen hivatalos információt. Forrásaink azonban többek közt arról a különös körülményről számoltak be, hogy bár az ügyeket össszevonták, mégis külön kapitányságokon folyik a nyomozás.

A ceglédi kapitányágra idézték be R. Petrát, akit  Martin durva üzenetekkel és fenyegetésekkel próbált együttlétre bírni. Az áldozat, mint lapunknak elmondta, kórházból jött ki a kijelölt napra, szívizomgyulladással kezelik. (Édesapja meghalt, édesanyja agyvérzés miatt tolószékbe kényszerült és mozgásképtelen, így nem tudta egy felnőtt sem elkísérni.) A kapitányságon már a portáról el akarták küldeni. Amikor ragaszkodott hozzá, hogy az idézés miatt muszáj beszélnie valakivel, egy nyomozó meghallgatta.

A nagyjából öt perces kihallgatáson a lány közölte, hogy Martin több hamis Facebook-profillal is próbált a közelébe férkőzni. Először mindig kedves volt, de amikor a szexuális közeledést visszautasította a lány, fenyegető és agresszív lett: megírta például, hogy megkeresi, megerőszakolja és megöli.

Erre a rendőr válasza az volt, hogy nem is érti, miért jöttem ide egy ilyen kis dologgal. Közölte, hogy ebből nem lesz semmi, viszont tudja, hogy milyen Facebook-csoportokba járok. Aztán lekísért a kijárathoz

– idézi fel a történteket Petra.

Dombóváron ennél is furcsább fordulatot vett az ügy. Itt él az egyik 13 éves lány, akivel a szexuális kapcsolatát Martin el is ismerte, először lapunknak,  aztán a rendőrségnek is. A lányt orvosszakértői vizsgálatra küldték, és megállapították, hogy még szűz. Ezután a dombóvári rendőrség lezárta az ügyet. Az áldozat értetlenül áll az események előtt.  

R. Martinnak a mai napra volt idézése Várpalotán, az egyik kiskorú sértett lakhelyén. Hazafelé, a vonaton hívtuk fel. Mint elmondta, kedvesek voltak vele a kapitányságon, bár csodálkozik, hogy az ügyvédje nem volt jelen.

Félt előzőleg, igaz?

Igen, nagyon féltem, hogy börtönbe kerülök.

És most? 

Most megnyugodtam. Korrektek voltak, normálisak. Mondták, hogy nem kell izgulnom.

Mert?

Mert Dombóváron és Cegléden már lezárták az ügyet, és valószínűleg itt is ez lesz. Azt mondták, nem kell börtönbe mennem. Hála istennek.

Ez az a kislány, aki…

Annyiszor elmondtam már.

Na, még egyszer.

Nem vagyok jól, fáradt vagyok.

Én is, de akkor mondom én: ez a kislány, akit úgymond megujjazott, aki tizenhárom éves, és akinek kékre szívta a mellét, pedig kérlelte, hogy álljon le. Így volt? 

Nem hiszem, hogy ellenem fog vallani. Szeret engem, ő akarta jobban.

De így volt?

Őszintén, én már nem is tudom, mi hogy volt. Beteg vagyok. Nem mondok többet semmit. A rendőrségen azt mondták, hogy nem lesz baj. Ez az egész le lesz zárva. És akkor elhúzok innen.

Hová?

Új életet kezdek valahol.  Valahol külföldön. Itt már túl sokan ismernek.

(A cikkben megszólaló fiatalkorú tanú nevét megváltoztattuk. Kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik