Belföld

Túlságosan szeretlek, te sátán

Szexuális zaklatás a gyanú a 19 éves R. Tamás Martin ellen. Éveket töltött állami gondozásban, aztán ronda dolgokat művelt gyereklányokkal. Meglátogattuk a családja körében.

RTM, a magányos szívtipró rapper – így jellemzi önmagát Martin. Egy depressziós fiataloknak fenntartott segítői Facebook-csoportban vette fel a kapcsolatot az áldozataival (az ügyről több cikket is írtunk). Több mint egy tucat lány zaklatásáról van információnk, a többségük kiskorú. Volt, akinek a szüzességét vette el; volt, akit úgymond „csak megujjazott”; volt, akit öngyilkosságra buzdított; másokat zaklatott és fenyegetett. A birtokunkba került chat-beszélgetések alapján a minél fiatalabb, minél labilisabb, lehetőleg még szűz lányok érdekelték.

Egy kiskorúval történt szexuális kapcsolatot Martin be is ismert. Viszont a rendőrségnek is, nekünk is azt állította: nem tudta, hogy ilyen fiatal az áldozat, ugyanis a lány azt hazudta neki, hogy elmúlt tizennégy éves. Ezt a kameránk előtt a szülei cáfolják. Szerintük Martin készült rá, hogy lefekszik az elcsábított lánnyal, és ők próbálták erről lebeszélni.

A hairy man's hand holding a woman hand for rape and sexual abuse concept

Azért mentünk el R.-ékhez, mert kíváncsiak voltunk, hogyan válhat egy 19 éves fiatal ön- és közveszélyes ragadozóvá. R. Martin otthonában szó szerint mostoha körülményeket találtunk. A fiút a testvéreivel együtt 2010-ben kiemelte a családból a gyámhatóság. Az volt az indoklás, hogy a gyerekek nem kapnak rendesen enni.

Egy ideig pszichiátrián, zárt osztályon ápolták, mert felvágta az ereit. Két évet nevelőszülőknél töltött, ahol elmondása szerint bántalmazták. Most azért él a szülői házban, mert nagykorúként kikerült a gyámhatóság hatásköréből, két fiatalabb testvére azonban még most is állami gondozásban, illetve nevelőszülőknél él. A szülők semmiféle személyes felelősséget nem éreznek amiatt, hogy Martinból „problémás”  felnőtt lett.

Folyik a nyomozás. Ha a hatóság bizonyítottnak találja a bűncselekményeket, kiskorúak sérelmére elkövetett többrendbeli szexuális visszaélésért Martin éveket kaphat.

Hogy milyen emberként jön ki majd a börtönből, azt végképp csak találgatni lehet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May listen as Britain's opposition Labour Party Leader Jeremy Corbyn speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.