Belföld

Bevásárlókocsit vittek a Szűzanya szobrához a Vona ellen tüntető szegedi nyugdíjasok

A megbocsájtás és az ítélkezés Isten dolga, de ők nem felejtenek.

Imádsággal és énekkel tiltakoztak „Vona Gábor szavai és a balliberális ellenzék módszerei” ellen szegedi nyugdíjasok – írja a kormánypárti Szeged Ma.

A Mária-napi zarándoklatot Dobák Lászlóné hirdette meg, aki 2014-ben a Fidesz-KDNP Csongrád megyei listáján szerepelt, de nem jutott be a közgyűlésbe. Ő a Szent Rókus templomkertben mondott beszédet, kifejtve: a megbocsájtás és az ítélkezés Isten dolga, de ők nem felejtenek.

Vona Gábor még júliusban írt arról a Facebookon, hogy a Fidesz nyugdíjas támogatói „aljas orbánizmus játékszereivé váltak”. A kormánypárt a bejegyzésből kiragadta azt a mondatot, amit dunaújvárosi utcai fóruma megzavaróiról írt a pártelnök: „húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt”. Ezt úgy igyekeznek beállítani, hogy a Jobbik elnöke minden nyugdíjasra így tekint.

Vona: Nincs miért bocsánatot kérnem
A Jobbik elnöke azt mondta, ő szégyelli magát a mindenkori kormány helyett, amely játékszernek tekinti az idős embereket.

A szegedi tüntetésre egy idős nő bevásárlókocsit vitt magával, benne nemzeti színű koszorúval. A bevásárlókocsit az imádságok és az éneklés után elhelyezték a Szűzanya szobránál, mondván, „a szeretet koszorúja a rágalom és a gyűlölködés elleni szimbolikus fellépést szolgálja”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik