Belföld

Komoly baj van a diákigazolványokkal, még ideiglenest is alig lehet igényelni

Az Indexnek egy csomó szülő írt levelet arról, hogy hiába kezdődik az iskola, nem tudnak diákigazolványt igényelni. Az egyik levelet egy iskolatitkár írta, akinek az a feladata, hogy a gyerek és szülő által hozott okmányirodai adatlap alapján megrendelje egy webes felületen az igazolványt. Az a baj, hogy a honlap nem működik.

A lapnak küldött levele szerint májusban hivatalos értesítést kaptak az Oktatási Hivataltól, hogy megújul az oldal, nyáron nem lesz elérhető, de júliusra kész lesz. Aztán nyáron jött a következő email, hogy mégsem készült el, de majd szólnak, ha megvan.

Ennél sokkal komolyabb baj, hogy azt írta, a május előtt leadott igénylésre ki tud adni ideiglenes igazolványt,

aki viszont erről lemaradt, az ideiglenest sem kaphat.

Ő egyébként fel is hívta a BKK-t, hogy tudnak-e a problémáról, de velük az Oktatási Hivatal egyelőre nem közölt semmit.

Egy iskolaigazgató azt mondta a lapnak, hogy valóban megcsúszott az oldal, de a napokban már elkezdett működni. Most viszont állandóan leáll, valószínűleg a túlterheltség miatt.

Egy másik szülő azt mondta az Indexnek,

a gólyák idén nem kapnak diákigazolványt, helyette kéthavonta A4-es lapon igazolja az iskola, hogy odajár a diák. Arról nem szól a fáma, hogy BKK bérletre hogyan adjuk meg a diákigazolvány számát! És arról sem, hogyan fér be az A4-es az irattartóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik