Belföld
Budapest, 2017. május 20.
A Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) részben felújított K. épülete a Mûegyetem rakpart 5. szám alatt.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

A BME-n is tanítani fognak az ELTE-hez igazolt oktatók

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 09. 01. 12:30

Korábban a témában:

Ősszel folytatni fogják a tanítást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) gazdasági karán az Eötvös Loránd Tudományegyetemre (ELTE) távozó oktatók – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a két intézmény megegyezett, így már hétfőtől munkába állhatnak a tanárok.

Nyáron 40 oktató hagyta ott a BME gazdasági karát, emiatt sokan attól tartottak, hogy veszélybe kerül az oktatás minősége a gazdaságtudományi szakon. A Magyar Nemzet értesülései szerint az érintett tanárok nagyságrendileg száz tantárgy oktatását vállalják. A távozók közül nem mindenki vállalta az oktatást, 30-an lesznek azok, akiknek újra lesznek BME-s hallgatóik. Visszatért azonban Andor György, korábbi dékán, akit a BME vezetése küldött el.

A távozás legfőbb oka állítólag az volt, hogy az alapvetően műszaki tanulmányokat szervező BME-n mindig volt egy ellenérzés a gazdasági karral szemben, továbbá Andor távozását is nehezményezték az oktatók.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.