Belföld

Repülős Gizi újra akcióban

A 91 éves besurranó tolvaj ezúttal Tatabányán próbálkozott, egy vizsla állta útját.

Repülős Gizi most is egy kitalált mesével próbált bejutni egy házba, de a története gyanús volt. A Blikknek az idős férfi azt mondta, édesapjától egy színházi dolgozóról kérdezősködött, aki valahol ott lakik, de nem volt túl életszerű a történet, mert a környéken nem dolgozik senki színházban. Ráadásul nem becsöngetett, hanem bement a kapun, mire az idős férfi távozásra szólította fel.

Vizslája gazdája hangjából megérezte, hogy az idős nő nem kívánatos személy, bele is harapott a Repülős Gizi gurulós bevásárlótáskájába.

Az idős férfi fia azt mondta, a történetnek nem tulajdonított nagyobb jelentőséget, de másnap olvasott a helyi újságban egy kísértetiesen hasonló esetről, és akkor már biztos volt benne, hogy Repülős Gizi járt náluk is. (Előzőleg a kemma.hu írt az idős tolvaj felbukkanásáról.)

Legyen résen mindenki, szerintem felbukkan máshol is, be ne dőljenek neki!”

A rendőrség tud Repülős Gizi újabb felbukkanásáról, de nem indított nyomozást, mert az asszony nem követett el bűncselekményt, az ingatlantulajdonosok nem tettek feljelentést, az idős nő pedig nem tulajdonított el semmit. Az idős asszonyt tavaly áprilisban a Székesfehérvári Járásbíróság 30 napi elzárásra ítélte lopás kísérlete m­iatt.

repulos-gizi(960x640).jpg (Array)
Megint elkapták Repülős Gizit
Velencén próbálkozott, többször is egymás után, sikertelenül.

Repülős Gizi – a 2012-es bírósági eljárás adatai szerint – először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt, az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el. Nevét onnan kapta, hogy egy legenda szerint az ’50-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni.

Összesen több mint 17 évig ült börtönben. Korábban a besurranó tolvajok királynője azt mondta, talán gyermekkori agyhártyagyulladása miatt érez leküzdhetetlen vágyat a lopás iránt.

Soha senki nem foglalkozott vele, hogy beteg vagyok, egyszerűbb volt megbélyegezni. Hiába is harcolnék ellene, muszáj lopnom.

Az enyveskezű asszony egykor irodalom- és történelemtanár volt, három nyelven beszél folyékonyan. Életéről két könyv született. Az egyiket ő írta, A tolvajok királynője címmel.

repulos-gizi(960x640).jpg (Array)
Repülős Gizi: „Hiába is harcolnék ellene, muszáj lopnom”
88 éves cekkeres néni vagy a besurranó tolvajok koronázatlan királynője?

Néhány éve Repülős Gizi – vagy, ahogy a külföldi portálok angolul emlegették: Flying Gizi – megjelent a nemzetközi sajtóban is, történetét világszerte megismerték.

Repülős Gizi elindult a világhírnév felé
A Washington Post online változata is cikket közölt a 85 éves budapesti asszony újabb lebukásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik