Belföld

Megint elkapták Repülős Gizit

repulos-gizi(960x640).jpg (Array)
repulos-gizi(960x640).jpg (Array)
Velencén próbálkozott, többször is egymás után, sikertelenül.

Lopás vétség kísérletének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vettek egy 89 éves nőt – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség. Az MTI azt írja, a  gyanúsított a hírhedt tolvaj, Repülős Gizi.

A rendőrség tájékoztatása szerint az idős asszony szerda délután Velencén egy becsukott, de nem bezárt kaput kinyitva bement egy családi ház udvarára. Az épületbe azonban nem jutott be, mivel a tulajdonos a bejárati ajtóban állt, ezért sietve távozott. A nő később további, kerítéssel körbekerített ingatlanok területére is bement, de a házak nyílászáróit zárva találta, így zsákmányt nem szerzett. A rendőrök elkapták és előállították, előzetes letartóztatását kezdeményezték.

K. Sándoré B. Gizellát – mint azt megírtuk – március elején állították ismét bíróság elé. A nyolcvanas évei végén járó asszonynak ezúttal is lopás miatt kellett felelnie, most éppen a Győri Járásbíróság előtt. A hírhedt besurranót 40 nap elzárásra ítélték.  A Kisalföld akkor azt írta, az  asszony perét hatalmas sajtóérdeklődés kísérte. Egy folyamatban lévő ügye miatt fogvatartottként érkezett a bíróságra és nehezményezte a nagy médiaérdeklődést. A vád tárgya a kónyi, 70 ezer forintos lopás. Repülős Gizi elismerte felelősségét, ugyanakkor azt mondta, hirtelen nem tudja, melyik ügyről van szó. Az elhangzott kérdések után azonban sikerült azonosítania az esetet.

Ahogy arról beszámoltunk, K. Sándornét a Székesfehérvári Törvényszék előtt is felelősségre vonták alig néhány nappal ezelőtt. Akkor jogerősen húsz nap elzárást kapott sukorói kísérlete miatt.

Repülős Gizi egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt, az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik