Szórakozás

Repülős Gizi elindult a világhírnév felé

A Washington Post online változata is cikket közölt a 85 éves budapesti asszony újabb lebukásáról.

A portál az Associated Press hírügynökség híre alapján tette közzé az eseményt. Repülős Gizi – vagy, ahogy a külföldi portálok angolul emlegetik: Flying Gizi – megjelent a nemzetközi porondon, mivel egyebek mellett lengyel és német portálok, illetve az angol nyelvű kínai China Daily, de még a CBS News is és az ausztrál Herald Sun is foglalkoztak az esetével kedden.

Mint arról korábban beszámoltunk, Bicskén bukott le újra Repülős Gizi, az 50-es évek óta különböző lopásokból élő idős asszony. A rendőrök több bejelentést is kaptak hétfőn, hogy egy kistermetű idős asszony Bicskén más és más ürüggyel házakba megy be. Végül a vasútállomáson fogták el, 14.500 forintot találtak nála, amit valószínűleg egy bicskei lakásból hozott el.

A nő a bűnözői karrierjét még az 50-es években kezdte. Bűnüldözői körökben Repülős Gizi néven híresült el, mivel annak idején előszeretettel használta a belföldi repülőjáratokat. Az utóbbi harminc évben nem kevesebb, mint 22 és fél év fegyház, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság és 345 ezer forint pénzbüntetést róttak ki rá további hat esetben. Utoljára a Mohácsi Városi Bíróság előtt állt múlt év júliusában, amikor lopás miatt 45 ezer forint pénzbírságot szabtak ki az akkor még 84 éves asszonyra. A mostani ügyben besurranásos lopás miatt indítottak eljárást a bicskei rendőrök.

AJÁNLOTT LINKEK:

Repülős Gizi a Washington Post-ban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik