Belföld

Fékezés nélkül gázolt a zuglói kokainos sofőr

Vádat emelt az ügyészség a zuglói halálos gázolás ügyében. A 26 éves nőt halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt állítják bíróság elé, illetve felelnie kell egy korábbi bűncselekmény elkövetése miatt is – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől hétfőn.

Az ügyészség  részleteket is közölt tragédiáról. Eszerint

a sofőr fékezés nélkül, addigi változatlan sebességgel ütötte el az idős férfit.

Látnia kellett volna az úttestre lelépő áldozatot, de a kokain ” vezetési képességet hátrányosan befolyásoló hatása miatt” nem vette észre őt. Pedig ha intenzíven fékez, még időben meg tudta volna állítani a kocsit.

Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus baleset a Füredi úton történt tavaly november 7-én délután 2 óra körül. Egy 85 éves férfi vesztette életét. A rendőrség a történtek után azt közöle, a gázoló elhajtott, a 25 éves nőt a Szugló utcában fogták el három órával később. A 24.hu akkor úgy értesült, hogy a fiatal egy szépségszalonba ment, miután elhagyta a helyszínt. Először a kocsiját találták meg nem sokkal a gázolás után a Nagy Lajos király útján, egy bankfiók előtt, a sofőrt pedig az utcán kapták el. Értesülésünk szerint ő maga hívta fel a rendőröket és elmondta, hogy körülbelül merre találják őt. Ez utóbbit egyébként a bíróság is megerősítette. Két nappal később már felröppentek a hírek, miszerint a fiatal sofőr kokaint fogyaszthatott.

Végül idén februárban gyanúsították meg halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével.  A 24.hu akkor úgy értesült, mindez azért történt, mert akkora készült el a végleges szakértői vélemény, amely szerint – ahogy az az elsődleges orvosszakértői véleményben is állt – az autós tényleg kokaint fogyasztott.

Időközben kiderült, nem ez az egyetlen bűncselekmény, amit a fiatal nő számlájára írható:  bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is kihallgatták decemberben egy korábbi – tavaly áprilisi – eset kapcsán. Akkor úgy értesültünk, hogy fiatal nőre egy autóban találtak rá a kormányra borulva Budapesten. Nem volt magánál. Azt hitték, rosszul van, ezért segítséget hívtak hozzá. A vizsgálatok azonban kiderítették, hogy kábítószert fogyasztott, a drogtól került magatehetetlen állapotba.

Az ügyészségtől most megtudtuk. akkor is kokaint fogyasztott.Mint azt már fent írtuk, emiatt is bíróság elé állítják.

A fiatal nőt az elmúlt hónapokban többször kiengedték a rácsok mögül. A baleset után ugyan előzetes letartóztatásba került, de a bíró óvadékért – a már említett kétmillió forintért – cserébe kiengedte volna. Ebben az esetben a legenyhébb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek volna el vele szemben, illetve nyomkövetővel látták volna el. Az összeget egyébként az alapján állapították meg, hogy milyen súlyú bűncselekményt követett el a gyanúsított, de figyelembe vették a „személyi körülményeit, vagyoni helyzetét” is. Az autós védője másfél millió forintot ajánlott fel, ám a bíró kétmillióra emelte az összeget. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen. A törvényszék végül másodfokon másképp döntött, egyetértve az ügyészséggel ugyanis úgy vélte, sem a kétmillió forint, sem a nyomkövető nem lett volna elegendő “az eljárási célok eléréséhez, a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöböléséhez”.

Tavaly december a bíróság úgy döntött, az autóst mégis kiengedik, ám néhány nappal később vissza is került a rácsok mögé. Ez még egyszer megismétlődött januárban. Ez volt a negyedik “menet.

A sofőr februárban házi őrizetbe került.  Júniusban az ügyvédje próbálta elérni, hogy még enyhébb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat alkalmazzanak vele szemben, de a bíróság nem ment bele, és három hónappal meghosszabbította a házi őrizetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik